Jól teljesít az Árpád parkolóház

Győr+
2019.02.24. 14:00

Népszerű az autósok körében a decemberben átadott Árpád parkolóház. A létesítményben 205 gépjármű-parkolóhely várja az autósokat, ezen belül öt beálló mozgáskorlátozottak számára fenntartott. A parkolást integrált informatikai rendszer segíti.

A kétszáz férőhelyes garázs igazán jó szolgálatot tett advent idején, hiszen jelentősen enyhítette az ilyenkor hagyományos zsúfoltságot, ebben az időszakban naponta akár ezer jármű is megfordult a létesítményben.

Az év eleje ugyan csendes periódusnak számít a városi közlekedésben, ennek ellenére az újdonságnak számító Árpád parkolóház forgalma vetekszik a már bejáratott belvárosi garázsokéval. Bizonyos időszakokban kihasználtsága meghaladta a Jókai utcai parkolóházét és megközelítette a Dunakapu mélygarázsét. Megnyitása óta február 20-ig több mint 20 ezer jármű vette igénybe az Árpád parkolóházat. A statisztikák alapján januárban 11.322 autós használta a létesítményt, február első két hetében már 5.793 autós forgalmat regisztráltak, ami időarányosan 13 százalékos bővülést jelent.

Az eddigi adatok tanúsága szerint az Árpád parkolóház elhelyezkedése kiváló, szívesen veszik igénybe az autósok, biztos parkolási lehetőséget kínál a belvárosban, legyen szó ügyintézésről vagy színházlátogatásról. Várhatóan a jó idő és a tavaszi rendezvények még több látogatót vonzanak a belvárosba, ami a létesítmény forgalmának további növekedését hozhatja.

Jól vizsgáztak a ház be- és kiléptetőrendszerei, a fizetőautomaták is, jelentősebb fennakadás nélkül működtek az elmúlt hónapokban. (x)