Győr+
2018.07.31. 15:11

The Voices – Nemzetközi siker Győrből

Az új operasztár nemzedék ünnepelt énekesei lépnek fel a Voices of 2018! koncerten augusztus 18-án, a győri Széchenyi téren.

A több éves múltra visszatekintő, nagy sikerű zenei eseményeken évről évre a Plácido Domingo’s Operalia díjnyerteseit ismerheti meg a közönség. A világsztár énekes, Plácido Domingo által alapított nemzetközi operaversenyre jelentkezők többsége már rangos zenés színpadokon bizonyította tehetségét, azonban világkarrierjük elindulásához az Operalia lehet az egyik legfontosabb mérföldkő.

A Győrből évente elinduló, The Voices sorozat rangos és népszerű eseményei az elmúlt években Európa-szerte meghódították a közönséget. A programokon a legkiválóbb fiatal énekes sztárok varázsolják el a publikumot.

A Voices of 2018! ez évi eseményére Győrbe érkezik a Frankfurti Opera, a Bajor Állami Operaház, a spanyolországi Liceo, a Los Angeles Opera csodás hangú szoprándívája, az Operalia 2017 első díjasa, Adela Zaharia (fotónkon). Olaszországból érkezik az est tenoristája, a Birgit Nilson-díjas Marco Ciaponi, akinek programjában kiemelt helyet kapnak a nápolyi dalok, és természetesen a legnépszerűbb tenor slágerek. A művész az elmúlt években többek között G. Puccini Bohémélet Rodophe, G. Verdi Traviata Alfréd szerepeiben aratott sikereket Róma, Milánó és Berlin dalszínházainak színpadán. Számos nemzetközi énekversenyt nyert, Európa és Távol-Kelet zenés színpadjainak népszerű, fiatal baritonistája Leon Kim, aki Don Giovanni Masetto szerepében mutatkozott be Szöulban. A dél-koreai születésű énekes G. Verdi Rigoletto, G. Puccini Bohémélet, G. Donizetti Lammermoori Lucia slágerei mellett közkedvelt olasz és spanyol szerzeményeket énekel a győri koncerten.

Az Európa egyik legszebb barokk terén rendezendő koncertnek Polyák Lilla lesz a vendége, és a neves venezuelai karmester, Manuel López Gómez dirigálásával, a Győri Filharmonikus Zenekar az állandó közreműködője. A Voices of 2018! rendezvénynek Győr polgármestere, Borkai Zsolt a házigazdája.

 

Szerző: L. P.