Győr+
2018.07.31. 15:31

Szenes emlékkoncerttel érkezik a Tóparty

A legendás szerzőnek és slágereinek állít emléket az V. Tóparty szombaton.

Minden bizonnyal az összes korosztály megtalálja a neki való programot szombaton, hiszen családi nap várja az érdeklődőket az adyvárosi tóparton. Légvár, kisvasút, állatsimogató, lovaskocsin való utazás és a Győrkőcfesztiválon nagy sikert aratott csónakázó tó is szerepel az idei palettán, így a kisgyermekes családok is kikapcsolódhatnak az eseményen. Délelőtt fél 10-kor a Téti Fúvószenekar ébreszti a városrészt a Kuopio park – Ifjúság krt. – Tóparty útvonalon végigvonulva. Kovácsovics Fruzsina dalaival a gyermekeknek fog kedveskedni 10 órától, míg 11 órakor a Bro’n’sis Táncegyüttes kápráztatja el a nagyérdeműt. 16 órától a Country Arrabona együttes, míg 19 órától a Győri Nemzeti Színház kiválósága, Nagy Balázs koncertezik.

 

 

Az este fénypontja a Szenes Iván Emlékkoncert lesz, amin sztárfellépőktől hallhatjuk a klasszikus slágereket és a kevésbé ismert dalokat is. Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Nyári Károly előadóművész – Adyváros szülöttje – elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy szülővárosában és gyermekkorának egy meghatározó helyszínén, a tóparton léphet fel lányaival. A koncerten közreműködik Koós János, Voith Ági, Zalatnay Cini, Bodrogi Gyula, Dér Heni, Nyári Károly és lányai, Alíz és Edit, Tabáni István és Kocsis Tibor.

 

Nyári Károly és Nyári Alíz

 

„Nagyon sokan megszerették Adyváros nagy rendezvényét, mutatja ezt az is, hogy idén már ötödik alkalommal rendezzük meg a Tópartyt. Külön öröm számomra, hogy idén Szenes emlékkoncert lesz, amin nem csak idősebb fellépők, hanem a fiatal generáció énekesei is előadják a táncdalfesztiválok slágereit” – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

A szervezők kiemelték, hogy idén is lesz egy 300 fő befogadására alkalmas nézőtér, de kérik a szórakozni vágyókat, hogy azt az idősek és a mozgáskorlátozottak foglalhassák el.

 

rl
Fotó: Marcali Gábor