Győr+
2018.08.01. 14:05

Nagy erőkkel dolgoznak a főúton

Gyorsabb, biztonságosabb és egyszerűbb lesz a közlekedés az 1. számú főút likócsi részének kétszer kétsávosra bővítésével.

Győr egyik legfontosabb közlekedési beruházásának nevezte Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a jelenleg is tartó 1. számú főút fejlesztését. A bővítés már a napokban elkezdődött, így az érintett útvonalon folyamatos forgalomkorlátozás van érvényben. „Egy teljesen új közvetlen ág is épül a szakaszon, ami a Dohány utcába fog becsatlakozni, egy új felüljáró megépítésével” – mondta el Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) sajtószóvivője, aki hozzátette, a Reptéri útról is létrehoznak egy felhajtósávot a főútra.

 

Kiss Boglárka, a NIF sajtószóvivője és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő

 

A beruházás megvalósulása után a szakasz áteresztő képessége megnövekszik, az ETO Park térségében kétszer egysávos sávszűkülés megszűnik, a Dohány utca felé kialakítandó direkt ág létrehozásával pedig a likócsi körforgalom térségében a torlódások is csökkenni fognak.

Simon Róbert Balázs a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az új lehajtóág, a Dohány utca és a Reptéri út kereszteződésében létrehoznak egy körforgalmat, ezzel is nagy mértékben tehermentesítve és gyorsítva a forgalmat. A jelenleg folyó beruházás a likócsi körforgalom és az Ipar utca közötti, mintegy 750 méteren zajlik, ahol a kétszer egy sávos utat, kétszer két sávosra alakítják. A szélesítésnek köszönhetően a Tóth László utcai felüljárót is kibővítik.

 

Gőzerővel dolgoznak a munkások

 

„A beruházásnak köszönhetően az Audit és a többi vállalkozást és üzemeket is könnyebben lehet majd megközelíteni, emellett a beruházás segíti Likócs városrész elérését és a fővárosba tartók gördülékenyebb haladását a főútvonalon” – emelte ki az országgyűlési képviselő. A tervek szerint már az idei évben elkészül a Dohány utca felújítása. A beruházás hazai forrásból, 2,1 milliárd forintból valósul meg. A munkálatok várhatóan 2019 őszén befejeződnek.

A jövőben az önkormányzat megkezdi a Reptéri út felújítását és a Pesti út fejlesztését is, ezzel a gazdasági térségben gőzerővel folyik a munka a könnyebb, biztonságosabb és hatékonyabb közlekedés érdekében.

 

rl
Fotó: Gy.P.