Győr+
2018.08.02. 11:23

Szuperliga döntőt játszott a GYAC

A címvédés ugyan nem sikerült, de idén is döntőt játszott a GYAC férfi felnőtt csapata a hazai Szuperligában. A győriek egy hét alatt négy mérkőzést vívtak a csapatbajnokságban, és meglepetésre nem az MTK-val játszották a finálét, hanem a Siófokkal. A menetelés a csoporttalálkozókkal kezdődött. A GYAC hazai pályán simán, 7–0-ra verte a Budaörsöt, majd Székesfehérváron a Siófok elleni erőpróba következett.

„Ezen a mérkőzésen ellenfelünknél még nem volt külföldi játékos a csapatban, így könnyebb dolgunk volt, 6–1-re nyertünk, és csoportgyőztesként a Diegóval mérkőzhettünk. Iszonyatosan kemény párharc volt ez a Kisgyörgy Gergely vezette csapattal, hiszen a párosok után már 2–0-ra vezettek, végül innen tudtunk fordítani, és kerültünk a döntőbe” – mondta Somogyi Zsolt, a GYAC csapatkapitánya.

 

 

A Szuperliga döntőjében újra a Siófokkal találkoztak a győriek, ám itt már a legerősebb összeállításában szerepelt a Bregyó TC. „Ellenfelünk első számú játékosa, a világranglistán 220. szerb Danilo Petrovics is játszott, a GYAC két legerősebb teniszezője viszont, Balázs Attila és az a Lukas Rosol, aki pár éve Nadalt verte Wimbledonban, nem tudott pályára lépni. Mindketten a hágai nemzetközi versenyen negyeddöntőt vívtak aznap. Végül kikaptunk, de sikerként éljük meg az ezüstérmet is. Örülök, hogy a GYAC utánpótlásából győri tehetségek, 18-19 éves fiatalok is lehetőséget kaptak, és helytálltak. Kéki Márk és Kisantal Dominik nevét mindenképpen ki kell emelnem” – tette hozzá Somogyi Zsolt.

 

 

Gy. P.