Győr+
2018.08.04. 12:47

Győri zenész is emlékezik az énekesre – megvan a temetés időpontja

Ahogy arról már a Győr+ is többször cikkezett, a héten ismét elment a magyar könnyűzene egy ikonikus alakja, Orbán Józsi. Halála sokakat megrendített, győri zenésztársa is megtörten emlékezett meg róla.

A 100 Folk Celsius örök bohém, mindig vidám énekesét a gyilkos kór ragadta magával, annak ellenére, hogy a kemoterápia jól sikerült. Józsit 70 éves korában érte a halál, s bár valamelyest számítani lehetett rá, mégis mindenkit megdöbbentett a hír: jellegzetes hangját már csak a felvételek őrzik. Emlékét pedig szerettei, barátai, rajongói és kollégái.

Horváthy Zsolt „Csutka” győri énekes Facebook oldalán emlékezett meg barátjáról:

„Nyugodj békében Fater! Megköszönve mindazt, amit tőled tanultam az elmúlt 30 valahány év alatt. Felsorolni sem lehet, az könyvet érdemel… az a sok sztori.
Mint választott családod, megroppantunk, még ha sejthettük is hogy 1x itt hagyhatod a „játék asztalt”… All in… Ezúttal mindent vittél óriási űrt hagyva magad mögött… Már nincs többé Fatrosz’ humor…
Nincs többé vicces saller, amit annyira szerethető módon osztogattál…És még millió dolog…
Tőled tanultuk, hogy az „Élet egy játék amit játszanod kell” és hogy humorral sokkal elviselhetőbb…
Tényleg sivár lesz nélküled a „játék asztal”…

Csutka egyébként tisztelegve barátja emléke előtt elhalasztotta zenekara, a Hangária klippremierjét, amelyet így majd csak Orbán Józsi temetése után mutatnak be.

Józsit kérésének megfelelően Pinkamindszenten, szülei mellett helyezik örök nyugalomra augusztus 9-én, 17 órakor. Előtte 11 órakor Budapesten, a Nagyboldogasszony főplébánia-templomban lelki üdvéért mutatnak be érte szentmisét.


“Országút, vigyél haza,Hol az otthonom, vigyél oda!
Elcsavarogtam, de vár a múltam, Országút, vigyél haza!”

 

Havassy Anna Katalin
Fotó: Facebook