Győr+
2018.08.07. 13:34

Boxba zárhatjuk kerékpárjainkat

Egyedülálló, praktikus és biztonságos Győr legújabb fejlesztése, amellyel a kerékpárosoknak szeretnének újabb lehetőséget biztosítani.

Iskolakezdésre már üzemelni fog a Győr Box rendszer a helyi buszpályaudvaron, amely telepítését kedden kezdték el a szakemberek. Radnóti Ákos alpolgármester a helyszínen szerkesztőségünknek úgy fogalmazott, Győrben sokak mindennapjainak része a biciklizés. Elmondta, országos szinten kiemelkedően sok kerékpárút van Győrben és kiválóan működik a Győr Bike rendszer is, amiben már elektromos hajtású biciklik is megtalálhatóak.

„Sokan nem szívesen hagyják közterületen a nagy értékű kerékpárjaikat, a Győr Boxokba viszont zárt és biztonságos térben el tudják helyezni azokat” – mondta el Radnóti Ákos. Hozzátette, a helyszín kiválasztása sem volt véletlen, hiszen az egyik legfrekventáltabb helyszíne a városnak a vidéki buszpályaudvar, sokan itt hagyják nap közben a biciklijüket.

 

 

A rendszer hasonlóan fog működni mint a Győr Bike, egy kártyát kell kiváltani a Látogatóközpontban és már igénybe is vehető a zárt tároló. „Kedvező áron lehet majd használni a rendszert, körülbelül egy buszjegy árából tárolhatják biztonságosan a kerékpárokat” – tájékoztatott az alpolgármester.

A két emeletes box telepítését a héten befejezik, a jövő héten a beüzemelést végzik a szakemberek, azt követően pedig kezdődhet a tesztelés. „Várhatóan az iskolakezdésre elkészül a Győr Box rendszer, amiben összesen 16 kerékpárt lehet majd biztonságosan tárolni” – tette hozzá Radnóti Ákos, aki kiemelte, hogy keresik az újabb helyszínt, ahol érdemes zárt tárolót telepíteni.

 

 

rl
Fotó: O. Jakócs Péter