Győr+
2018.08.09. 16:01

Ötcsillagos koncert a Széchenyi téren

Néhány nap múlva a világ különböző országaiból érkeznek Győrbe a Voices of 2018! koncerten közreműködő művészek.

Az évről évre visszatérő, nagyszabású zenei események jó hírének és Plácido Domingo ajánlásának köszönhetően, ez évben is több művész hosszú utazást vállalt azért, hogy augusztus 18-án, a Széchenyi téren lépjen színpadra. Az est dirigense, a világszerte sikereket arató Manuel López-Gómez Kolumbiából, az Operalia-díjas bariton, Leon Kim pedig Dél-Koreából érkezik a városba.

Mesterházy Gyula, a The Voices! producere elmondta, nagy öröm és megtiszteltetés a szervezők csapatának, hogy Borkai Zsolt polgármester invitálásának és kiemelt támogatásának köszönhetően, immár hatodik alkalommal rendezhetik meg a Plácido Domingo nevével fémjelzett zenei produkciót. Győr kiemelt partnersége, az új operasztár nemzedék művészeinek közreműködése, a koncert különleges helyszíne, és a Győri Filharmonikus Zenekarral megvalósuló együttműködés kivételes feltételeket biztosítanak a koncertek sikeres megszervezéséhez. A győri eseményeket ma már a legrangosabb hazai zenés színpadok vezetői is nagy figyelemmel kísérik, és a győri The Voices! koncerteken fellépő művészeket gyakran invitálják saját produkciójukhoz – mondta Mesterházy Gyula.

 

 

Ez évben a tenor slágerek az olasz Marco Ciaponi előadásában csendülnek fel, akinek műsorában többek között számos népszerű nápolyi dal is megtalálható. A Plácido Domingo-koncertek vendégeként is látható Adela Zaharia olyan közkedvelt operákból énekel részleteket, mint G. Verdi Traviata és G. Donizetti Lammermoori Lucia. A Győrbe érkező fiatal operabariton, Leon Kim és az est vendége, Polyák Lilla egyaránt közönségcsalogató programmal lép fel a Voices of 2018! koncerten. Az estnek ezúttal is a Győri Filharmonikus Zenekar az állandó közreműködője, és a Győri Nemzeti Színház művésze, Agócs Judit a moderátora.

A város ajándékkoncertjét a közönség díjmentesen tekintheti meg, valamint a jegy.hu hálózatában számos exkluzív szolgáltatást tartalmazó VIP-belépők megvásárlására is lehetőség van.

 

L. P.