Győr+
2018.08.10. 18:02

Győri áramlás a Szigeten

Az elmúlt évek legtöbb világsztárját felvonultató budapesti Sziget Fesztiválon egyedüli vidéki múzeumként van jelen a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, vele pedig az üzenet: Győr szeretne Európa Kulturális Fővárosa lenni 2023-ban.

Az ilyen üzenetek lényege pedig általában, hogy minél több emberhez eljusson, s ezen van a Rómer-múzeum stábja is: a nagyrészt külföldi fesztiválozókból álló közönség tudja meg, hogy városunk szeretettel várja őket 2023-ban, és persze azon kívül is.

 

 

Borsa Kata, az Európa Kulturális Fővárosa címre való pályázatunk (EKF) egyik összeállítója a helyszínen elmondta, fő elemként a papírhajó jelenik meg a győri standon: az érdeklődők hajtogathatnak csákót, s a fejükön viselve partizhatnak tovább, az ilyen ötletek pedig tudjuk, mindig nyerőek egy fesztiválon. A hajó mögött pedig fotók készülnek az Európa-térképnél, ahol a fesztiválozók megjelölhetik, honnan érkeztek. A szervezők nagyjából félmillió bulizóra számítanak az augusztus 8-15-ig tartó eseményen, így valószínűsítjük, hogy a Rómer-múzeum táblája is betelik a rendezvény végére.

 

 

Ha elkészült a fotó, táskakészítésre is lehetőségük van az érdeklődőknek: a győri tervező, Széll Réka dizájntermékét vihetik haza.

Borsa Kata elmondta, hazai sztárokat is várnak a standhoz, hogy ők is népszerűsítsék a kishajót, s a fontos üzenetet: Győr az egyik legszuperebb hazai város, és ha a decemberi végső bírálatnál a szakmai zsűri úgy dönt, méltósággal fogja viselni az EKF-címet 2023-ban.

Arra biztatjuk tehát a szigetelőket, akik már a helyszínen vannak, s azokat is, akik még nem indultak el: két buli között keressék a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum standját a múzeum-negyedben és hirdessék ők is Győr EKF-szlogenét: “Mi vagyunk az áramlás!”

 

Zoljánszky Alexandra
Fotó: Marcali Gábor