Győr+
2018.08.11. 14:28

Nem átutazók akarnak lenni az NB III-ban

Története során másodszor jutott az NB III-as bajnokságba a Ménfőcsanak labdarúgócsapata. Ezzel pedig – a Csorna és a Gyirmót II kiesése miatt – Győr-Moson-Sopron megye egyetlen harmadosztályú gárdájaként kezdhette a 2018–2019-es szezont.

A győri kék-fehérek veretlenül, 27 győzelemmel és három döntetlennel, 101 rúgott és 8 kapott góllal nyerték meg a megyei első osztályú pontvadászatot. Ezt követően pedig a Salgótarján ellen bizonyultak jobbnak az osztályozókon, így rövid pihenőt követően készülhettek az NB III Nyugati csoportjába. „Remek szezont zárt a klub, köszönjük a segítséget mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ehhez a sikerhez” – mondta Turbék István elnök. Mayer János, a csapat vezetőedzője két év alatt mindent megnyert a Csanakkal, amit amatőr szinten meg lehet nyerni, érthető, hogy a vezetőség kiállt mellette és továbbra is ő vezeti a gárdát. „Óriási szív és akarat kellett ehhez a kivételes meneteléshez, de ez már a múlt, a salgótarjáni meccset követően már a magasabb osztály kihívásaira kellett készülnünk, igyekeztünk úgy megerősíteni a csapatot, hogy ne csupán átutazók legyünk a harmadosztályban” – hangsúlyozta a vezetőedző.

Ennek fényében tizenhárom új játékos csatlakozott a kék-fehérekhez, akik elsősorban a Győri ETO-ból, a Csornából, a Gyirmótból és a Mosonmagyaróvárból érkeztek. Kószás, Serfőző, Kelemen, Koncsag, Vörösbaranyi, Füredi, Kőris, Gyagya, Czanik, Széles, Fehérvári, Androsch és Szalai mind a Ménfőcsanak sikeréért harcolhat az új szezonban, de a távozók mellett több meghatározó játékos is maradt a klubnál. Visy Dániel régóta szerepel csanaki színekben, csapatkapitányként vezethette a gárdát az NB III-ba. „Mivel már több mint öt éve vagyok a klubnál, végig hatalmas motivációt jelentett a kitűzött cél elérése, hiszen a csapatunkat többre értékeltem a megyei első osztálynál. Szerencsére az utóbbi két év kemény munkája kifizetődött és egy álmom vált valóra, amikor magasba emelhettem a bajnoki trófeát. Remélem, újonc csapatként stabilan szerepelünk majd, és sok meglepetést okozunk a magasabb osztályban, örülnék, ha a Ménfőcsanak tényezővé válna a nemzeti bajnokság harmadik vonalában” – fogalmazott a kapitány. A jó kezdés mindenesetre sikerült, hiszen hazai pályán 0–0-s döntetlennel nyitott a kék-fehér alakulat, a jó erőkből álló, masszív, egykor szebb napokat megélt, Pápai Perutz Fc ellen. Az újonc mérkőzésére pedig csaknem ezren látogattak ki, ez pedig szívet melengető egy ilyen kis, győri csapat életében.”

Most sorrendben a három feljutó csapat következik az ellenfelek sorában. A következő hazai mérkőzést augusztus 18-án 17 órától, a Sárvár ellen játssza a Ménfőcsanak.

 

Fotó: Fazekas Péter