Győr+
2018.08.15. 20:31

Új parkolóhelyek Szabadhegyen

Látványosan megnőtt az autók száma a Lepke utcában, ahol az egyik oldalon engedélyezett a parkolás, emiatt viszont két, egymással szemben közlekedő jármű csak szűkösen fér el egymás mellett.

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Győr-Szabadhegyen, mindezt Diligens Tibor, a városrész önkormányzati képviselője jelentette be a napokban. „Több lakó is jelezte, hogy sokszor nehéz a közlekedés a Lepke utcában, így a szakemberekkel úgy döntöttünk, hogy elkerítünk egy területet, ahol közel 60 parkolóhelyet alakítunk ki és az említett szakaszon megszüntetjük a várakozást” – számolt be a Győr+ TV-nek a képviselő.

 

 

Diligens Tibor kiemelte, a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban sokan választják ezt az útvonalat, így a megnövekedett forgalomban torlódások alakulnak ki, amivel a szakasz balesetveszélyessé válik. Mindezek elkerülése végett a Lepke utca, Jereváni út felőli részén megszüntetnék a várakozást, helyette a szomszédos, kihasználatlan, zöld területen több új parkolóhelyet alakítanának ki. A képviselő hamarosan a környéken élők véleményét is kikéri a fejlesztéssel kapcsolatban, ami várhatóan jövőre fog megépülni. A beruházás több mint 30 millió forintból valósulhat meg.

 

Szöveg, fotó: Győr+ Televízió