Győr+
2018.08.17. 12:45

Ronaldóval védheti meg címét a Juventus

Szombaton kezdődik az olasz labdarúgó-bajnokság 2018/19-es szezonja, melyet az elmúlt időszakban tapasztaltnál jóval nagyobb nemzetközi érdeklődés övez, miután Cristiano Ronaldo a címvédő Juventushoz szerződött a nyáron.

A portugál szupersztár az átigazolási szezon legnagyobb szenzációját okozta azzal, hogy tíz év után elhagyta a Real Madridot, és – 117 millió euróért cserébe, évi 30 millió eurós fizetésért –Torinóba költözött. Az ötszörös aranylabdás támadó érkezését a Zebrák drukkerei kitörő lelkesedéssel fogadták, a csapat vezetői pedig reményüket fejezték ki, hogy vele a hazai sikerek mellett a Bajnokok Ligájában is csúcsra ér az együttes, amelyet 1996-os diadala óta nem nyert meg.

Ronaldo nem csupán a Juventus híveit mozgatta meg, hanem egész Olaszországot lázban tartja, amit jól mutat, hogy a szezon menetrendjének kihirdetését követően a torinói csapat idegenbeli meccseinek jegyeiért is megindult a harc. A szombati, Chievo elleni, veronai találkozóra, sőt már a két héttel később esedékes parmai meccsre is minden jegy elkelt.

Szakértők és a rivális csapatok edzői is üdvözölték a portugál szerződtetését. Többek között Carlo Ancellotti, a Napoli új trénere, vagy Luciano Spalletti, az Internazionale mestere is azt hangsúlyozta, hogy Ronaldo érkezése az egész Serie A-ra jó hatással lesz, a színvonalat és a bajnokság megítélését is javítja, segítségével az olasz pontvadászat nagy lépést tehet régi dicsősége visszaszerzéséért.

Maga az érintett két felkészülési meccsen lépett eddig pályára, mindkétszer gólt szerzett, és állítása szerint már várja az első tétmeccsét.

„Be fogom bizonyítani, hogy topjátékos vagyok. Szeretem a kihívásokat, és nagy bennem az ambíció” – nyilatkozta a 33 éves támadó.

A felfokozott hangulat és várakozások ellenére a szezonrajt nem lesz önfeledt, mivel a genovai hídkatasztrófa egész Olaszországot sokkolta. A város két csapata, a Genoa és a Sampdoria találkozóját elhalasztották, de az sem elképzelhetetlen, hogy a teljes fordulót eltolják, mivel szombaton nemzeti gyásznapot tartanak Itáliában.

 

Serie A, 1. forduló:

szombat:

Chievo-Juventus 18.00

Lazio-Napoli 20.30

vasárnap:

Torino-AS Roma 18.00

Bologna-SPAL 20.30

Empoli-Cagliari 20.30

Parma-Udinese 20.30

Sassuolo-Internazionale 20.30

hétfő:

Atalanta-Frosinone 20.30

Az AC Milan-Genoa és a Sampdoria-Fiorentina mérkőzést elhalasztották.

 

MTI

Kép: goal.com