Győr+
2018.08.19. 08:11

Már első nap is rengetegen voltak Marcalvárosban – fotókkal!

Három napon keresztül ünnepeljük Győrben augusztus 20-át, a jól megszokott helyen, Marcalvárosban, a Cirkusz téren. Az első nap legnagyobb sztárjai Korda György és Balázs Klári voltak, akik megmutatták, vannak dalok, amelyek örökké slágerek maradnak.

Már az első napon is rengetegen voltak kíváncsiak a programokra, amelyek minden korosztálynak remek kikapcsolódást ígértek. Számos árus kínálja a portékáit, legyen szó játékokról, emléktárgyakról vagy éppen édességről. A „búcsús” eszközök sem hiányozhatnak, így aki szeretné kipróbálni a kikapcsolódásnak ezt a formáját, annak is csak ajánlani lehet a rendezvényt.

A vattacukor sem hiányozhat a repertoárból!
Galériánkért kattints a képre!

S ami a zenés programokat illeti, arra sem lehet panasz: már az első nap nagyon belehúztak a szórakoztatásba a szervezők. Foky a mulatós zene szerelmese, hitvallása szerint minden jó buli mulatóssal végződik. Elhozott felejthetetlen sláger feldolgozásokat, s rendesen megtapsoltatta a még mindig tomboló kánikula ellenére összegyűlt tömeget.

Foky a színpadon

Lagzi Lajcsi, a trombitaművészből lett lakodalmas zenék koronázatlan királya is tiszteletét tette Marcalvárosban, s nem csak örökzöldjeivel, hanem imádott hangszerével is érkezett. Lehet vitatkozni, hogy a mulatós zene mennyire trendi vagy sem, egy biztos: aki meghallgatta Lajcsiék előadását, az megtudta, hogy vigad a magyar. „Valahol a vén Dunánál, csókra vár egy lány…” Így volt?!

A Dáridós emlékeket idézte fel Lagzi Lajcsi

Az önkormányzat képviseletében Borsi Róbert köszöntötte a szombati kilátogatókat, akiknek jó szórakozást és kikapcsolódást kívánt, majd átadta a színpadot a nap talán legjobban várt produkciójának: Korda Györgynek és Balázs Klárinak. A házaspár már negyven éve boldogítja egymást és a közönséget, szerencsére erőben és egészségben. Már életükben legendává váltak, s ennek legjobb visszaigazolása, hogy tömegben szinte mindenki fújta kívülről a slágereket és együtt éneketek Gyuri bácsival és Klárikával. Egy óra romantika, élet és zenei kirándulás történt szombat este Marcalvárosban. Hogy aztán az egyik legkedveltebb retro lemezlovas, DJ. Dominique pörgesse meg a lemezeket, kifulladásig.

Korda György és Balázs Klári

Folytatás vasárnap, többek között a Karthagoval és Bródy Jánossal! A programokat részletesen ITT olvashatja.

HAK
Fotók: Csicsics Richárd