Győr+
2018.08.25. 17:56

Mészöly Géza bízik a csapatban

A közelgő ETO-Vasas rangadóval kapcsolatban beszélgettek Mészöly Gézával, az ETO vezetőedzőjével.

 

Játékos pályafutásod jelentős részét a Vasasban töltötted, 1986-ban megnyertétek a Magyar Kupát is. Hogy emlékszel vissza az ott eltöltött időre?

Tulajdonképpen az egész gyerekkoromat a Vasas pályán töltöttem, ott váltam futballistává. Minden szállal a Vasashoz kötődöm, és nem felejtem el azokat az időket, amit ott tölthettem. Gyerekként a raglétra minden fokát megjártam, játszottam a serdülő csapattól egészen a felnőtt csapatig.

 

Évekig voltál a Vasas vezetőedzője. Milyen lesz most ellenfélként?

Igen, aktív labdarúgó karrierem után visszatérhettem és a Vasas vezetőedzője is lehettem. Sok szép emlék köt oda, de az élet közben más területre sodort, most pedig az a megtiszteltetés ért, hogy az ETO vezetőedzője lehetek, ami nagy boldogság számomra. Abszolút tudom függetleníteni magam a múlttól, játékosként is többször játszottam már a Vasas ellen, edzőként pedig kifejezetten sokszor meccseltem ellenük, például amikor még a REAC-nak voltam az edzője, és a Vasas is épp a másodosztályban volt. Utána az Újpestnél, majd a Haladásnál is a Vasas ellenfeleként ültem a kispadon, szóval ez már szinte megszokott a számomra. De persze azt nem mondhatom, hogy ez is egy ugyanolyan meccs lesz, mint bármelyik…

 

A teljes interjút itt olvashatod.

 

Forrás, fotó: eto.hu