Győr+
2018.08.27. 14:37

Világversenyen a győri horgászok

Olaszországban zajlott augusztus első napjaiban az ifjúsági horgász világbajnokság, ahol az U25-ös korosztályban a győri Ifj. Hamar Ferenc a magyar csapat tagjaként horgászott. A világversenyeken tapasztaltakról a versenyzőt kérdeztük, aki érdeklődésünkre elmondta: a csapat két héttel a verseny előtt érkezett a helyszínre.

“A korai érkezés célja az volt, hogy a versenynapok előtt a lehető legjobban fel tudjon készülni a nemzeti alakulatunk. Aztán a verseny előtt egy héttel minden résztvevő ország csapata megjött, kezdődtek a hivatalos edzések. A tréningezés során minden napnak nagy volt a jelentősége, a pálya egyre többet mutatott meg magából. Tapasztalatok szerint 3-4 dekagrammos kis pontyokra, 10 dekagramm körüli kárászokra és 1 kiló körüli pontyokra számíthattunk a versenyen. Más, vagy ezeknél nagyobb hal egyáltalán nem mutatkozott. Úgy számoltunk, hogy a jó helyezés eléréshez 200-250 darab kis ponty megfogásával 6-7 kilogramm súlyt kell összeszedni. Így apróhalas horgászatra készültünk, így is indult a verseny” – kezdi élménybeszámolóját a győri horgász.

“Az én szektoromban az egyik versenyzőtársamnál beköszönt egy 4 kilós ponty, ezzel és az apróhalakkal együtt a holland horgász meg is nyerte a szektort. Ekkora pontyokkal nem találkoztunk a verseny előtti két hétben. A második fordulóban ugyanez ismétlődött meg, nagy ponty döntötte el versengést az ellenfeleim javára. Számomra jól ment a horgászás, amit elterveztünk sikerült megvalósítani. Az első fordulóban a második lettem a szektoromban, a második etapban harmadik helyen végeztem a szektoromban. A helyenként beugró 4-5 kilós pontyok alapjaiban befolyásolták az eredményt” – tette hozzá városunk versenyzője.

 

 

A magyar csapat összetettben végül a 7. helyen végzett, ami világversenyen top 10-es eredményben van és ez jó. A verseny hazai résztvevői köszönik a Magyar Országos Horgász Szövetség és a szponzorok támogatását.

 

Nagy Csaba