Győr+
2018.08.30. 19:45

Medveczky Erika triplázott csütörtökön

Medveczky Erika három aranyérmet szerzett csütörtökön a szolnoki kajak-kenu országos bajnokságon, az 500 méteres és a 200 méteres mixed döntőkben.

A Budapesti Honvéd kajakosa a második versenynapon fél kilométeren párosban és négyesben, valamint 200-on az új számban, a vegyes versenyben is első lett. Utóbbiban klubtársa, a múlt heti, portugáliai világbajnokságon hozzá hasonlóan aranyérmes Balaska Márk volt a párja.

Medveczky így már négy elsőségénél jár Szolnokon, miután a szerdai nyitónapon is szerzett egy bajnoki címet. Ugyancsak négyszeres győztes aktuális párostársa, a paksi Pupp Noémi, aki az eddigi mindkét versenynapon kétszer nyert.

A nőknél K-1 500 méteren Kárász Anna, C-1 500-on pedig Balla Virág diadalmaskodott, míg a kenupárosok versenye Takács Kincső és Nagy Bianka sikerét hozta.

A férfi kajakosoknál egyesben és párosban is szegedi győztest avattak Kuli István, illetve a Nádas Bence, Birkás Balázs duó személyében, és a kenu egyesek versenyét is szegedi sportoló nyerte, mégpedig a csütörtökön két aranyat begyűjtő Bodonyi András.

 

MTI

Kép: 24.hu