Győr+
2018.08.30. 21:15

Minden idők legerősebb ETO-ja vág neki a szezonnak – szezonnyitó

Véget ért a felkészülési időszak a Győri Audi ETO KC női kézilabda csapatnál, a lányok pedig a szokásokhoz híven a szurkolókkal együtt köszöntötték az új szezont.

A rendezvényt a Dunakapu téren tartották, ahol rengeteg szurkoló várta kedvenceit. A színpadon az új játékosok és Görbicz Anita csapatkapitány mellett helyet foglalt dr. Bartha Csaba klubelnök és Danyi Gábor vezetőedző is.

– Hihetetlen szezonon vagyunk túl, s nem titok, hogy most a valaha volt legerősebb csapattal vágunk neki az új szezonnak – kezdte az elnök. – Minden posztra van legalább két világklasszis játékosunk. A célkitűzéseink nem is lehetnének másik, mint a BL-ben a Final4-ba kerülni, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig elhódítani az első helyeket. Új szakmai stáb állt fel az új szezonra, a Danyi és Zovko páros senki előtt nem ismeretlen a kézilabda berkein belül. A szurkolóknak most is, mint mindig, hatalmas köszönet jár, hogy a csapat mellett vannak, s már a felkészülési időszak alatt is ennyien jöttek és biztatták a csapatot – hangsúlyozta a klubvezető, majd átadta a szót Danyi Gábor vezetőedzőnek, aki köszönetet mondott korábbi kollégájának, Ambros Martinnak is, ám hangsúlyozta: másfajta úton indultak el a csapattal.

Dr. Bartha Csaba elnök és Danyi Gábor, a csapat vezetőedzője is beszélt a felkészülésről és az új szezonról
(További fotókért kattintsatok a képre!)

Boldogsággal tölt el, hogy egy ilyen család tagja lehetek már évek óta, mint az ETO, s még nagyobb öröm, hogy vezetőedzőként is bizonyíthatok. A felkészülés jól sikerült, de nem is legfőként az eredményekre voltam kíváncsi, hanem arra, hogy miként is tudunk egy csapatként dolgozni, s az új igazolások hogy illeszkednek be a játékrendszerbe. Kezdődik a szezon, még kell egy kis idő, de egyre kevesebb hibával játszunk. Ígérem, minden fronton száz százalékot adunk majd ki magunkból, s köszönjük, hogy ennyien mellettünk vagytok! – zárta szavait Danyi Gábor, akit tényleg mindenki jól ismer már Győrben.

Görbicz Anita csapatkapitányhoz méltóan első mondataiban a klub fiataljait dicsérte s gratulált nekik a nyáron elért remek eredményekhez.

Görbicz Anita ismét kiemelte, mennyit is segít nekik a szurkolók szeretete

– Még fáradtak vagyunk, kemény felkészülés van mögöttünk, de mindenképp eredményes. Az új igazolások remek játékosok, könnyen beilleszkedtek, s remélem ti is hamar megtapasztaljátok, hogy jó emberek is. Már most csapatként működünk. Erre volt példa az összetartó két napunk is, ahol szerencsére a tojásos lecsóm is ízlett mindenkinek – oldotta egy kicsit a legendás 13-as a szakmaibb hangulatot a közönségtalálkozón.

Az új játékosok, Kari Brattset, Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen már a csapat idei új mezében feszített a dobogón, s a szurkolók legnagyobb örömére magyarul is megszólaltak. Kedves gesztus volt ez az új lányoktól.

Az új lányok: Kari Brattset, Amandine Leynaud és Veronica Kristiansen

Kari Brattset úgy fogalmazott, hogy egy álom vált valóra azzal, hogy a Győr játékosa lehet, s örült, hogy a lányok kedvesen és nyitottan fogadták. Hamar beilleszkedett, s hamar szeretne bizonyítani is. A várost már most imádja. Ahogy Veronica Kristiansen is, aki bár egy kicsit megszenvedte a kánikulát, de Győr hangulata máris magával ragadta. Viccesen megjegyezte: „Bizony az edzések után rendesen megemelkedett a pulzusszámom…” – majd sokatmondóan Danyi mesterre mosolygott. A francia kapus is élvezi a város adta élményeket, s azt, hogy a világ legjobb csapatában, a legjobb kapusok mellett dolgozhat nap, mint nap. Kiemelte, hogy Kari Grimsbövel és Kiss Évával jó hármas alkotnak, akikkel az első pillanattól kezdve közösen dolgoznak az ETO sikereiért.

A csapat, s mögöttünk a fáradhatatlan ETO szurkolói tábor

A hivatalos bemutatkozások után a lányok számos autogramot osztottak ki a szurkolók között,s rengeteg közös fotó készült emlékbe. Szombaton pedig már kezdődik a bajnokság, a lányok és a szurkolótábor is az Audi Arénában bizonyíthat.

Havassy Anna Katalin
Fotó: O. Jakócs Péter