Győr+
2018.09.03. 13:28

Mentsük meg a szánhúzókat!

Az egyik magyarországi szánhúzó kutyákat mentő alapítvány áldozatos munkája nemrég veszélybe került. Vannak, akik segíteni szeretnének, ezért jótékonysági autós találkozót szerveztek Győrben. Mentsük meg közösen ezeket a hűséges barátokat!

Az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány már évek óta segíti a bajba került malamutokat, huskykat. Sajnos nincs saját telephelyük, így panziókban és ideiglenes befogadó gazdikhoz helyezik el a mentett kutyákat. Győrben a Fehér házaspár is egy meggyötört állatot fogadott be, aki azóta már szinte tökéletes társasági kutya lett.

“Lüszit vélhetően bántotta a gazdája” – kezdte Fehérné Ikervári Rita. “Egyszerűen nem ismerte a fajta sajátosságait, s képtelen volt kezelni. Hozzánk úgy került,hogy az alapítvány munkatársai már rengeteget tettek érte. Nálunk a kutya megtanult újra játszani, bízni az emberekben és megtapasztalta mi a szeretet. Az elmaradt szocializációját is folyamatosan pótoljuk, egyre jobb állapotban van. Lüszi különleges kutya!”

Rita és férje, Dávid mióta magához vette a malamutot, már befogadó szülőként is kipróbálta magát, egy ismerősük fogadta végül örökbe az ideiglenesen náluk lévő szánhúzót. Azt mondják, a későbbiekben szeretnék segíteni így is az alapítványt, sőt, elképzelhető, hogy lesz még egy saját kutyájuk is…

 

 

“Amikor meghallottuk, hogy gondban van a Szánhúzókért Alapítvány, tudtuk, hogy valamit tennünk kell” – folytatta Fehér Dávid. “A feleségemmel találtuk ki ezt a jótékonysági autós találkozót, amit szeptember 8-án, az ETO Park parkolójában tartunk meg, 15 órás kezdéssel. Természetesen ott lesz Lüszi is, s reméljük sok ember lesz kíváncsi rá. Az alapítványtól eljön a rendezvényre egy hivatalos tag is, aki magával hozza a zárt gyűjtőládájukat. Ebbe szeretnénk majd kérni az adományokat, amelyeket egy az egyben a kutyusokra fordítanak majd!”

A házaspár önerőből, saját ötlet alapján szervezi a találkozót, az ETO Park a helyszín biztosításával járult hozzá a rendezvény sikeréhez. Egyébként színes programokkal is készülnek: lesz például felnitartó verseny, ahová az erőre is szükség lesz, nem csak a jókedvre. Na meg persze minden a kutyákról szól majd, de nem szeretnénk mindent előre elmondani.

 

 

“Mi tényleg csak azt kérjük, hogy akinek kedve és ideje van, jöjjön el, érezze jól magát velünk, s segítsen egy olyan fajtamentésben, ahol minden egyes kutya egy külön kincs. Ezek az állatok jobb sorsra érdemesek. Ne engedjük, hogy anyagi okok miatt megszűnjön a Szánhúzókért Alapítvány! Nélkülük most Lüszi sem lenne velünk…” – zárta Fehérné Ikervári Rita szervező.

 

szerző: Havassy Anna Katalin
fotó: O. Jakócs Péter