Győr+
2018.09.05. 19:15

Három mese a költőtől

Tarsoly Beke Tamás győri költő születésnapi felkérésre írt egy mesét, amelyet másik kettő követett. A sikerre való tekintettel úgy gondolta, Három mese címmel könyv formájában is elérhetővé teszi a nagyközönség számára, ma pedig már országszerte kapható a könyvesboltokban.

 

Tarsoly Beke Tamás gimnazista kora óta írja verseit, 2005-ben jelent meg első önálló kötete, Szeretet, szerelem, imádság címmel. Több antológiában, CD-n, nyomtatásban, a neten, blogon jelennek meg írásai. Bevallása szerint több mint 650 verset írt.

Három évvel ezelőtt a veszprémi Elekes Pictures filmes társaság forgatott filmet Tamással a versei nyomán. A Perihelion című alkotással sikeresen pályáztak több versenyen is az alkotók, amely a legnagyobb médiamegosztón látható.

 

 

Tamás egyébként részt vállal az Önkéntes Nagyi Szolgálat munkájában, mivel saját gyermeke nincs, szívesen foglalkozik a kicsikkel, elsősorban mesét, verset olvas nekik. Aztán nem olyan régen egy ismerőse, egy lovagolni szerető, hegedülni tanuló kislány megkérte, írjon neki egy mesét a születésnapjára. A mese megszületett, és annyira tetszett azoknak, akik olvasták, hogy ezen felbuzdulva még két mesét írt Tamás.

Mindhárom írásnak üzenete, tanulsága van. Az első, a Kicsi Jankó című arra figyelmezteti a gyerekeket, hogy ne hazudjanak a szüleiknek, a második A kis gombatündérről szól, és a szeretet gyógyító erejéről. A születésnapi kívánság pedig a jóság és a szeretet üzenete.

 

A mesék illusztrálása bájos, művészi, az elsőt Gyimóthy Zsuzsa soproni festőművész, a másodikat Holics Magdolna gönyűi festőművész, a harmadikat pedig egy fiatal tehetséges győri lány, Losonczy Laura Anna rajzolta.

Tamás azt mondja, az írás számára áldás és átok is egyszerre, megtépázta az élet, de ennek ellenére pozitív dolgokról, gondolatokról is ír.

Karácsonyra jelenik meg második verseskötete: Lelkemből kiszakadt sóhajok címmel. Addig is a Győri Író Alkotók Klubjának tagjaként járja a városokat, falvakat verseivel.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor