Győr+
2018.09.06. 14:15

Tűzmegelőzésről és tűzoltásról tanultak

A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzmegelőzési Bizottság katasztrófavédelmi szakmai napot tartott a NEMAK KFT-nél duális képzésben résztvevő győri szakközépiskolásoknak.

A kilencven diák, akik a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskolából, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolából és a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolából érkeztek, megismerkedhetett a katasztrófavédelem feladatrendszerével, a tűzmegelőzés témakörében tartott előadás során hasznos információkra tehettek szert, majd gyakorlati feladatokon keresztül betekintést nyertek a tűzoltók munkájába is.

A feladatok között szerepelt osztott sugár szerelése, porral oltóval egy tálcatűz megfékezése, de a homokzsák rakást is kipróbálhatták, később pedig az elsősegélynyújtási ismereteiket is bővítették. A nap végén a katasztrófavédelmi szakemberek segítségével a diákok közösen kiértékelték a tanultakat. Mind a diákok, mind az oktatóik hasznosnak találták a szakmai nap keretében tanultakat, amit majd a mindennapok során hasznosítani tudnak mindannyian.

 

Katasztrófavédelem