Győr+
2018.09.06. 15:12

Győrben ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai a héten a Győri Püspökségen tartották őszi ülésüket, akiket Borkai Zsolt polgármester a Zichy-palotában köszöntött…

Az ülés első napját megtisztelte jelenlétével Magyarország új apostoli nunciusa, Michael August Blume SVD alessanói címzetes érsek is. Az apostoli nuncius győri látogatását követően adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek Budapesten.

A győri ülésen jelen volt dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, dr. Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, a magyarországi érsekek, püspökök, segédpüspökök. A konferencia résztvevői a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban mutattak be szentmisét.

A győri önkormányzat a Zichy-palotába szervezett ünnepséggel köszöntötte a püspöki konferencia tagjait, ahol Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében emlékezetett a város keresztény értékeire, és, hogy ezeket az értékeket a győriek együtt őrzik. Köszönetet mondott dr. Veres András megyéspüspöknek azért a nyitottságért, amellyel a győriek és az egész magyarországi hívő közösség érdekében végzi áldozatos tevékenységét. A polgármester a város és az Egyházmegye együttműködésére példaként említette a mögöttünk hagyott Szent László évet, és jelezte, ez a közös út az egész közösséget szolgálja.

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében dr. Udvardy György a Pécsi Egyházmegye Megyéspüspöke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökhelyettese mondott köszönetet a városnak a vendéglátásért.

Az ünnepségen a Győri Filharmonikus Zenekar adott ízelítőt a város kultúrájából.

A Győr+ TV felvételét itt tekinthetik meg!

Fotó: Németh Péter, Ács Tamás