Győr+
2018.09.19. 08:54

Szombaton látogatható a víztorony

Ha szerencsénk lesz, tiszta időben láthatjuk a Vértest, a Soproni-hegységet, a pozsonyi TV-tornyot, sőt akár az ausztriai Schneeberget is.

 

A nagy sikerre való tekintettel idén is megnyitja a Pannon-Víz Zrt. a szabadhegyi víztorony kapuit. Szeptember 22-én, szombaton 10-től 13 óráig várják az érdeklődőket. A víztorony földszinti előtérben megcsodálhatják a Harcsás féle falikút gyűjtemény legszebb darabjait és Varga Ervin makettkészítő eddig be nem mutatott víztorony makettjeiben is gyönyörködhetnek.

Emellett programok is színesítik a kínálatot: lesz arcfestés a kicsiknek, be lehet ülni egy kismarkolóba, és bemutatkozik egy csatornatisztító gépkocsi is. Ha az időjárás engedi, a kicsik ismét játszhatnak a Győrkőc fesztiválon nagy sikert aratott Big Waterplay asztali vizes játékkal.

A földszinti előtérben Béres Márton fotó kiállítását láthatják, „Víztoronyban víztoronyról” címmel. A tehetséges fiatal győri fotós többször különleges fényviszonyok közt is megörökítette a győri víztornyokból nyíló panorámát.

A víztorony látogatáson való részvételhez se regisztráció , se előzetes bejelentkezés nem szükséges. Egyedül annyi korlátozásra számíthatnak, hogy a kilátó terasz teltsége esetén szabályozni fogjuk a feljutást. Ilyenkor 8-10 fős csoportokban csak annyian mehetnek majd fel, ahányan lejöttek.

Részletek itt olvashatók.

Fotó: Youtube

Pannon-Víz Zrt.