Győr+
2018.09.08. 13:46

Kultúra varázs az EKF jegyében – FOTÓK!

Kellemes szombatot tölthetnek el azok családjaikkal, akik kilátogatnak a Széchenyi térre. Szeptember 8-án ugyanis EKF Napra várták a kicsiket és a nagyobbakat, különböző zenei formációk, kórusok és Győr kulturális intézményei. Nézzük mi is történt.

Szombat délelőtt színpadi produkciókkal és kézműves foglalkozásokkal vette kezdetét a kultúra varázslat a belvárosban. Az EKF Nap színes programjaival is azt sugallja, hogy “Mi vagyunk az áramlás“, vagyis Győr méltán lehet nyertese az Európa Kulturális Fővárosa címnek.

További képekért kattints a képre

 

Érdemes volt kilátogatni a Széchenyi térre a délutáni órákban is, hiszen a tánc és a zene hatalmába kerítette a nagyközönséget. Mindeközben az Esterházy-palotában, az Ihlet és Ideál – Az inspiráló szépség című kiállításon ingyenes tárlatvezetésen vehettek részt a kultúra kedvelők. És ez még nem minden, elég ha csak az esti gálaműsorra gondolunk, melyben a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar valamint a Győri Nemzeti Színház is közreműködött.

Az esti gála képeiért kattints ide!

 

„Győrben mindig is komoly értékek voltak, vannak és lesznek is a jövőben” – mondta el az esti ünnepi beszédében Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette: olyan társulatok működnek városunkban, akik napról-napra, évről-évre üzeneteket adnak át mindenkinek, hiszen előadásaikkal, művészi teljesítményükkel és a fesztiválok minőségével, olyan értékeket adnak, amik a 21. században valódi értéknek számítanak. „Kevesen tudják Magyarországon és Európában is, hogy Győr városa műemlékekben a harmadik leggazdagabb város, s ha körbenézünk a barokk Belvároson, akkor a győriek büszkék lehetnek városunkra.”

Borkai Zsolt polgármester

 


fotók: Mekliz Fotóstúdió: Poleczki Ildikó, Mekli Zoltán