Győr+
2018.09.10. 12:21

Ennyi tűz- és baleset történt az elmúlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során harmincegyen sérültek meg.

A hétfő délután hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt a soproni hivatásos tűzoltókat több helyszínre is riasztották. A Lackner Kristóf utcában egy üzlet pincéjébe, A Várkerületen, a Fehér Dániel utcában, a Hajnóczy utcában, az Ógabona téren és a Tallián utcában,- utóbbi helyen két pincébe is befolyt a csapadék, amely kazánokat, berendezési tárgyakat veszélyeztetett. A tűzoltók az 50-70 cm magasan összegyűlt vizet szivattyú segítségével eltávolították. Éjszaka és kora reggel Nagylózson, Héderváron és Pannonhalmán kellett útra dőlt, forgalmi akadályt jelentő fákat eltávolítani a tűzoltóknak. Itt a lébényi és pannonhalmi hivatásos tűzoltók mellett a nagylózsi és a hédervári önkéntesek is részt vettek a kárfelszámolásban.

 

Kedden hajnalban kigyulladt egy faszerkezetű pajta Dunaszegen, a Kossuth Lajos utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy százhúsz négyzetméter alapterületű építmény, amelyben szerszámokat és szalmát tároltak. A győri és a lébényi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával elfojtották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

 

Kisebb tűz keletkezett a győri Petz Aladár Kórház “E” épületének egyik földszinti raktárában szerdán késő délután. A város hivatásos tűzoltói nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol egy fagyasztószekrény égett. A tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat, a szétáramlott füst miatt a tűzzel érintett épületrészben elzárkóztatást rendeltek el. A folyosón tartózkodó látogatókat és járóképes betegeket az udvarra kísérték, szellőztetés után ők is visszatérhettek az épületbe. A tűzeset során nem sérült meg senki.

 

Egy kisteherautó és egy személygépkocsi karambolozott Sopronban, a Manninger utcában csütörtökön reggel. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A baleset során négyen megsérültek.

 

Szombaton éjszaka árokba hajtott és az oldalára borult egy autóbusz az M1-es autópálya 138-as kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon Mosonszentmiklós térségében. A balesethez a lébényi, a győri és a mosonmagyaróvári hivatásos, valamint a mosonszentmiklósi, a lébényi és a börcsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két beszorult embert kiszabadítottak a busz alól, majd átadták őket a mentőknek. Velük együtt 14 ember sérült meg a balesetben, mindnyájukat kórházba szállította a mentőszolgálat.

 

Összeütközött egy személygépkocsi és egy motorkerékpár a 84-es főúton Újkérnél vasárnap este. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd az útra került üzemanyagot és kenőanyagot felitatták. A motor vezetője és utasa megsérült a balesetben, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

 

Katasztrófavédelem