Győr+
2018.09.11. 11:44

Győri Nép-és Világzenei Fesztivál lesz a hétvégén

Népi játszóházakkal, kézműves vásárral, fotókiállítással gyermekprogramokkal, néptánccal, nép-, illetve világzenei koncertekkel várja az érdeklődőket az első alkalommal életre hívott Győri Nép-és Világzenei Fesztivál szeptember 14-16 között a Dunakapu téren. A fellépők között szerepel a Szabó Balázs Bandája, a Parno Graszt, a Cimbaliband, az Auervoir. és a Góbé zenekar.

 

A fesztivál célja, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg a népi és népzenei hagyományokat.  A szervezők hisznek abban, hogy a népzenei tudáson alapuló világzene és a különböző műfajokat ötvöző crossover produkciók hosszú távon szerves részévé válnak Győr város kulturális életének, hiszen más kultúrák megismerésének és egymás megértésének az egyik legjobb eszköze a zene. A zenei kínálat sokrétű, koncertet ad a Marcel Hutter (A), Folk ON45, a Fajkusz Banda, a ToSoDa Projekt és a DzsinKalaDzsi.

 

A zenén kívül számos más programmal is készülnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A napok a helyi mesterségek bemutatásával, közös kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal kezdődnek a győri rendezvénytéren. Látható lesz pénteken az Apnoé zenekar feldolgozásban a Kincskereső kisködmön, szombaton Laposa Julcsi vezetésével Népi hang-színek: Zeneovi, vasárnap pedig a Görömbő Kompánia zenés interaktív mesejátéka.

A Néptánc a téren! programelem keretében szombaton és vasárnap a Győr- Moson-Sopron megyei néptáncegyüttesek kapnak bemutatkozási lehetőséget, többek között: Regös Táncműhely, a Csobolyó Táncegyüttes, a Cserók Néptáncegyüttes, a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes, Mosonszentmiklósi Néptáncosokokért Egyesület, illetve egy határon túli egyesület is meghívást kapott a rendezvényre, a szlovákiai Aranykert néptánccsoport.

A három nap alatt megtekinthető egy kis ízelítő Knap Zoltán fotóriporter Táncoló babszemek című fotókiállításából, amely az Újbudai Babszem Táncegyüttes elmúlt öt évének fellépéseit mutatja be a színpadon és a kulisszák mögött.

A Győri Nép- és Világzenei Fesztivált első alkalommal rendezi meg Győri Művészeti, Fesztivál – és Művelődési Központ Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából, nem titkoltan hagyományteremtő céllal.

Részletes információk ITT.