Győr+
2018.09.11. 16:21

Orvosi eszközök segítik a tanulást

A diákok oktatását segítő eszközöket adományozott a Misszió Mentőcsoport a győri Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakközépiskola számára.

Kedden az iskola könyvtárában adták át az eszközöket, amik a diákok gyakorlati oktatását segítik. „Aki az egészségügyet választja hivatásának, egy nemes útra lép. Az egészségügy nehéz helyzetben lévő ágazat volt mindig, ezért is örülünk, ha a fiatalok ezt választják” – mondta el Andrássy Katalin a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója. Kiemelte, a 21. században hatalmas kincs, ha valaki ért a betegellátáshoz.

 

 

A Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium igazgatója, Pákozdi Magdolna az adományok kapcsán elmondta, hogy a szakképzésben és annak fejlesztésében a gazdasági élet szereplőinek kiemelkedő szerepük és felelősségük van.

 

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója, Andrássy Katalin, a mentőszolgálat képviseletében Dr. Tihanyi Katalin Orvos Igazgató és Duschanek András ügyvezető és a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium igazgatója, Pákozdi Magdolna

 

A sürgősségi ellátást és az alapvető betegellátásban nélkülözhetetlen eszközöket és a gyakorlati tudás elsajátításához szükséges felszereléseket a Misszió Mentőszolgálattól dr. Tihanyi Katalin orvos igazgató és Duschanek András ügyvezető adta át. „Infúziót, infúzió szereléket, a vénabiztosításhoz szükséges különböző eszközöket és az újraélesztésnél használt légút biztosításhoz szükséges berendezéseket adományoztunk az intézménynek. Ezek olyan eszközök, amik az ápolói és az egészségügyi munka alapját képezik – mondta el az ügyvezető.

 

 

Az adománnyal a diákok ugyanolyan eszközökön tudják végezni gyakorlatukat, amikkel a későbbiekben dolgozni fognak. Elhangzott, győri székhelyűként a Misszió Mentőszolgálat kötelességének tartja, hogy segítse a helyi egészségügyi oktatást.

 

 

Szerző: Rozmán László
Fotó: Marcali Gábor