Győr+
2018.09.14. 10:24

Az Apnoé szellemisége minden zenekari felállást körülölel

Közel húsz éve működik az Apnoé együttes, amely jelentős tagcserén ment keresztül az elmúlt időszakban. A zenekar vezetője, Takács Gergely és Pintér István „Jumbow” a Győr+ Rádióban mesélt arról, hogy milyen célokkal és tervekkel kezdik, illetve folytatják tovább a munkát.

„Az Apnoé szellemisége eddig még mindegyik zenekari felállásra átmentődött” – emelte ki Takács Gergely a Győr+ Rádióban, amikor az új felállásból fakadó változások kerültek terítékre. Az együttes tagjai nagyon komolyan veszik a munkát, amelynek eredménye a Kincskereső kisködmön című mesejáték. „Móra Ferenc klasszikusához nagy tisztelettel nyúltunk, amelyben segítségünkre volt a József Attila-díjas költő, Lackfi János” – árulta el a zenekar vezetője.

Az együttes párhuzamosan dolgozik a felnőtteknek szóló koncertprogramon is, ami januárra készülhet el. Így jövőre a koncerteken új dalokat és új köntösbe bújtatott korábbi Apnoé-számokat is hallhat a közönség.

A zenekar tagjai nemcsak a próbateremben, hanem a fellépéseken is egyre jobban összecsiszolódnak, aminek humoros és szívhez szóló eredményét szeptember 14-én, azaz most pénteken a Győri Nép- és Világzenei Fesztiválon is megcsodálhatjuk. „Úgy látom, hogy nemcsak a fiatalabb korosztályt, hanem a szüleiket is sikerül megszólítanunk a műsorunkkal” – hangsúlyozta Pintér István „Jumbow”, aki dalszövegeivel és hangaláfestéssel teszi színesebbé az együttes zenei világát.

A tervek szerint az Apnoé a jövőben is folytatja a Lackfi Jánossal megkezdett közös munkát. Így a Kötelezők sorozat keretében további történetek ölthetnek új alakot, a gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére.