Győr+
2018.09.14. 15:35

Megnyílt Győr legújabb óvodája

Ünnepélyes keretek között adták át az Audi Hungaria Óvoda kulcsát pénteken, hogy birtokba vehessék az apróságok az új épületet.

Az Audi Hungaria ÁMK területén az új, több mint ezerötszáz négyzetméteres, kétszintes óvodában hat csoportszoba, a hozzátartozó közösségi terekkel, kiszolgáló helyiségekkel kapott helyet. Az épülethez 85 négyzetméteres erkély és 211 négyzetméteres terasz is kapcsolódik, valamint elkészült egy 852 négyzetméteres füves játszóudvar is. Az óvoda a legmodernebb technológiákkal, környezetbarát módon épült.

Lőre Péter, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke

 

Lőre Péter, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, 2012 óta fogadják az óvodásokat és egyre több jelzést kaptak, hogy szükség van a férőhelyek bővítésére. Ezért döntött úgy az Audi Hungária igazgatósága támogatásával a kuratórium, hogy új óvoda épületet épített. A projekt megvalósult, idén ősztől száz kisgyermek mondhatja magát az Audi Hungária Iskola családjához tartozónak.

Nikolaus Eberl az Audi Hungaria ÁMK új főigazgatója köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a projektben és lehetővé tette az új óvoda épület megnyitását.

 

Stanglné Kriszter Teréz, óvodavezető

Stanglné Kriszter Teréz, óvodavezető a nevelési programjuk különlegességéről beszélt, elmondta, a német nemzetiségi kétnyelvű óvodai nevelés a gyermek óvodába lépésétől az iskola megkezdéséig tart, mind a magyar mind a német nyelv fejlesztését szolgálja az életkori sajátosságokat és az egyéni különbségeket szem előtt tartva. Az óvodai csoportokban alkalmazott „Egy Személy-Egy Nyelv” program legfőbb célja, hogy a mindig ugyanazon nyelvet használó óvodapedagógus tudatosítsa a gyermekekben a második nyelv létét, s játékos szituációkat teremtve nyitottá tegye őket a másodnyelv befogadására.

Azt szeretnék elérni, hogy a gyerekeket úgy vezessék el az iskola küszöbéig, hogy minden tudással felvértezik őket, közben megőrizhetik boldog gyermekkorukat.

 

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja (középen) adta át az óvoda kulcsait

 

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja felidézte, hat éves álom vált valóra a mai óvodaépület felavatásával és köszönetét fejezte ki azoknak, akik révén megvalósulhatott az álom. Majd ünnepélyes keretek között átadta az óvoda jelképes kulcsait az intézmény főigazgatójának, aki tovább adta azokat a óvodásoknak.

 

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester

 

Kifejtette: “Az, hogy Győrben színesedik az oktatási paletta, akár az óvodák, akár az általános iskolák vagy középiskolák révén, annak csak örülni lehet. Nagyon jó dolog, hogy az Audi Hungaria Zrt. nem sajnálja az oktatásra a pénzt.”

 

 

Az óvodában 4 csoportban 100 kisgyermekkel foglalkoznak, akiknek negyede külföldi.

Az építkezés 9 hónapig tartott, a beruházás összköltsége 870 millió forint, melynek jelentős részét a fenntartó Közalapítványon keresztül az Audi Hungaria Zrt. biztosította. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 300 millió forinttal támogatta az építkezést.

 

Földvári Gabriella

fotó: Mekliz Fotóstudió