Győr+
2018.09.17. 15:32

Új kutya WC-k Adyvárosban

Újabb három egyedi megjelenésű kutya WC-t adtak át Adyvárosban, ezzel már nyolc található a városrészben – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

A WC-kből zacskó húzható ki, mellyel a piszok összegyűjthető, majd utána a zárt tárolórészbe helyezhető el. Egyedi feliratot is kaptak, mely szerint: „Egyik adyvárosi kutya sem képes maga után takarítani!” Lakossági kérésnek tettek eleget az újabb gyűjtők kikerülésével. Elmondta azt is, hogy sajnos korábban voltak, akik ellopták a zacskókat, így nehéz a fenntartható a használat. Az alpolgármester kér mindenkit, figyeljenek a köztisztaságra és a rendeltetésnek megfelelő használatra.

Győrön belül Adyvárosban található a legtöbb ilyen gyűjtő, a három új helyszín a Barátság Sportpark bejárata mellett, a második az Ifjúság krt. 39-nél és a harmadik a Bán Aladár utcai kutyafuttatónál van. Korábban kikerült kettő az adyvárosi tóhoz, az Ifjúság krt. közepéhez és a Szigethy Attila út 107. számhoz, illetve egy a Kuopio parkhoz.

GYP

Fotó: Marcali Gábor