Győr+
2018.09.18. 11:47

Boogie és szving a barátokkal

A 20 éves születésnapját ünneplő Friends Big Band zenekar jubileumi rendezvénysorozatának szeptember 29-i, szombati rendezvényén magyar és külföldi mestertáncosok tanítják a szving, a boogie és a szóló charleston tánclépéseit, a zenekar pedig élőben szolgáltatja a talpalávaló muzsikát.

Győrújbarát igazi dance partyval várja az 1930-40-es évek szving, boogie és charleston zene kedvelőit szeptember 29-én, szombaton a polgármesteri hivatal nagytermébe, ahol a táncé lesz a főszerep. A 20. születésnapját ünneplő győri Friends Big Band zenekar egész napos rendezvényén a szving és boogie zenét szerető érdeklődők nemcsak hallgathatják a világháború előtti zenéket, de osztrák és magyar mestertáncosok oktatják a táncokat is. Workshop keretében tanulhatnak boogie-woogie-zni a a magyar bajnok táncospártól, Schmidt-Vachtler Erzsébettől és Schmidt Gábortól, az osztrák bajnokpárostól, Natalla Turczynskatól és Sumner Williamstől a szving és lindy hop, Molnár Enikőtől a solo charlston lépéseket sajátíthatják el a korszak szerelmesei. Este 6 órától pedig a nap folyamán megtanultakat a Friends Big Band zenekar hajnalig tartó élőzenei koncertjén már gyakorolhatják a táncszerető fiatalok és idősebbek is. A hangulatot fokozni lehet még az 1930-40-es évek öltözékével. A zenekar programjáról Friends-Dance Party Club Facebook oldalon is tájékozódhatnak.

Az aranyminősítésű Friends Big Band zenekar idén ünnepli 20. születésnapját és november 5-én a Richter Teremben ünnepi koncertjükön az együttes régi és jelenlegi tagjainak közreműködésével, valamint meglepetés vendéggel igazi örömzenét játszanak majd az elmúlt két évtized legsikeresebb dalaiból.

 

Szerző: Szabó Csilla