Győr+
2018.09.18. 15:01

Ötödszörre rendeztek Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét

A Győri Tankerületi Központ a Szakképzési Centrumokkal és a GYMS Megyei Polgári Védelmi Szövetséggel közösen immár ötödik alkalommal rendezte meg szeptember 17-én a középiskolába lépő kilencedikes diákok részére az Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét.

A rendezvény célja évről évre a fiatalok érzékenyítése a feladatra, illetve tájékoztatás nyújtása részükre a fogadó szervezetekről, a választható tevékenységekről.

A köznevelési törvény szerint a középiskolásoknak az érettségi vizsga előtt 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük. Ez egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, katasztrófavédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenységet és annak pedagógiai feldolgozását jelenti.

 

 

Az Egyetemi Csarnokban lezajlott rendezvényen tíz győri szervezet mutatta be a diákoknak a náluk végezhető tevékenységeket. Jelen voltak a Megyei és Városi Rendőrkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Vöröskereszt, a Polgári Védelmi Szövetség, a Rómer Flóris Múzeum, a Generációk Háza, a Győri Egyházmegyei Karitasz, a Győri Gyermektábor, a Család- és Gyermekjóléti Központ, a Szent Cirill és Metód Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, akik készséggel álltak a diákok és pedagógusok érdeklődése, kérdései elé.

 

 

A helyszínen közel ezer gimnazista, szakgimnazista, szakközépiskolás tájékozódott az előtte álló feladatról és ismerkedett a városban elérhető fogadó szervezetekkel.

A nyitóképünkön Siska Odett tűzoltó főhadnagy tájékoztatja a gyermekeket. A főhadnaggyal készült korábbi beszélgetésünkről itt olvashattok bővebben!

 

Győri Tankerületi Központ