Győr+
2018.09.19. 15:53

Kiss János nagyon büszke társulatára

A Győri Balett jövőre ünnepli negyvenedik születésnapját, a munkájukat pedig sorra ismerik el: ezúttal magyar népművészet, közművelődés kategóriában jelölték Prima Primissima díjra Kiss Jánost, a társulat igazgatóját, aki nagyon büszke balettosaira.

Kiss János igazgató Farkas Mónika munkatársunk megkeresésére elmondta, bár az ember minden elismerésnek örül, ez most egy különleges alkalom számára. Bevallotta, nem számított a jelölésre, de hihetetlen megtiszteltetésként érte őt és társulatát egyaránt. – Úgy gondolom, hogy a Győri Balett régi és természetesen jelenlegi tagjainak is szól, hiszen óriási csapatmunka, amit az együttessel ezalatt a harminckilenc év alatt elértünk. Nagyon büszke vagyok a társulatra – nyilatkozta az igazgató.

 

 

A Győri Balett a magyar táncéletért folytatott harc egyik meghatározó együttese. – A Győri Balett képviseli városunkat és hazánkat is határon innen és túl, tehát az együttes egy nemzetközi rangot vívott ki, és a legnehezebb ezt megőrizni – mondta Kiss János. – A kollégákkal egy nagy család vagyunk, mindenki pontosan tudja, hogy mi a dolga, és érzi a felelősségét. Fontos ezeket az értékeket megtartani – tette hozzá.

 

 

A Győri Balett a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázat egyik támpillére is, bizonyítja, hogy Győr méltó erre a címre, hiszen alapítása óta azon dolgozik, hogy öregbítse a város hírnevét. – Az a célunk, hogy Győr nemcsak az iparban és a sportban, hanem a kultúrában is ott legyen Európa térképén – mondta el a pályázattal kapcsolatban az igazgató, aki úgy gondolja, nagy szükség van ezekre az összefogásokra. – Nagyon bízom benne, hogy Győr megérdemelten Európa Kulturális Fővárosa lesz – zárta szavait Kiss János.

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: O. Jakócs Péter, Marcali Gábor