Győr+
2018.09.19. 17:26

Katonák is segítették a SZEHerot – galéria

Látványos, ugyanakkor erőnlétet próbára tevő feladatok várták azokat az egyetemistákat, akik részt vettek a kedd délutáni SZEHero akadályversenyen. A pálya felállításába a győri katonák is segítettek.

Az UNESCO szeptember 20-át nevezte ki az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának. A Széchenyi István Egyetem is készült különféle sportrendezvényekkel, bár egy kicsit előrehozták a campus győri sportünnepét és szeptember 18-án kezdték el a két napig tartó programokat. A sportnapokon különböző, főleg szabadtéri versenyeket és bajnokságokat szerveztek, melyek között mindenki megtalálja a neki kedvére valót.

Az egyik legérdekesebbnek a kedd délután négy órára meghirdetett SZEHero erőpróba ígérkezett, amely bizony próbára tette az erőnlétet, a kitartást, az akaratot és az ügyességet. Ráadásul a szeptemberi nyárral is meg kellett küzdeni az indulóknak.

A katonák nem csak pályát építettek, hanem segítettek is teljesíteni a kihívást
(További fotókért kattints a képre!)

A fizikai kihívás pályája 15 állomásból állt, amelynek megvalósításában a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Győri 7. Kiképző Század katonáit is felkérték. A katonák természetesen egyből igent mondtak, hiszen régóta jó kapcsolatot ápolnak a campussal, s korábban is számos közös rendezvényük volt már. A katonák most 6 pontot állítottak fel, a résztvevők így találkozhattak paintball fegyverrel való célba lövéssel, raklapokból épített, megmászásra váró akadályokkal, kúszópályával és homokkal töltött láda és zsák cipeléssel is. Ha valakinek nem sikerült teljesíteni, annyira nem kellett elkeserednie, amolyan katonásan válthatta ki magát: fiúknak 20, lányoknak 10 guggolás volt a büntetés. Volt aki már menet közben mondta: „Megyek guggolni…”

Aki öt lövésből nem találta el a célt, guggolhatott…

Egyébként szemmel látható volt a fiatalokon a fáradtság, de igyekeztek minden akadály sikerrel venni s erőn felül teljesíteni. Mindenki sikerrel fejezte be az erőpróbát, ki jobb, ki kissé gyengébb idővel.

Az indulók között egyébként többen is voltak, akik nem csak az egyetemi eseményeken találkoznak a HFPK katonáival, hanem kiképzés keretén belül is. Ők azok, akik már a Bátrak útját választották s csatlakoztak az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonák állományába, ahová várnak mindenkit, aki szeretne csatlakozni egy értékeket, hazaszeretetet és bajtársiasságot képviselő csapathoz. Erről bővebben az ITT olvashattok.

A Győr+ Rádió interjúja az önkéntes területvédelmi tartalékos katonaságról ITT hallgatható meg!

Szöveg és fotó:
Havassy Anna Katalin