Győr+
2018.09.20. 12:22

Szőrkérdés

Evolúciós örökségünk a szőr – ezt, a sok évezredes múltra visszanyúló örökségünket a nyelvi hagyományok is őrzik, pl. a szőrmentén – szőrszálhasogatás – szőrözés – szőröstül-bőröstül – szőrén-szálán elveszett kifejezésekben.

Mára már azonban a szőr elvesztette valódi, hőszigetelő és fényvédő funkcióját, és inkább mumussá, azaz egy kötelező, rendszeres és általában fájdalmas műveletté vált a nemkívánatos szőrszálak eltávolítása.

Persze nincs új a nap alatt, hiszen már az ókori Egyiptomban és Görögországban is a fiatalság jelképének tekintették a szőrtelenséget. A divat e téren is folyamatosan változik, vannak, akik az egyén szabadságát látják abban, hogy a természetességre esküsznek. Ki-ki maga döntse el, hogy számára mi a legmegfelelőbb. Ha a szőrtelenség mellett tesszük le a voksunkat, akkor érdemes olyan eljárást keresnünk, amellyel minél inkább ki tudjuk tolni a két szőrtelenítés közötti időpontot, minél kevésbé fájdalmas, illetve még időt is tudunk spórolni maguknak.

Gondoljunk csak bele, mennyi időt és pénzt költünk el az életünk során gyantázásra, epilátorra-borotvára, főleg a nyári időszakban, amikor is a kevesebb-lezserebb öltözetünk többet enged láttatni belőlünk.

A végleges lézeres szőrtelenítés kiváló alternatíva, hiszen a 8 alkalomból álló kezeléssorozat befejeztével búcsút inthetünk a nemkívánatos szőrszálaknak és a nyűgnek számító otthoni vagy kozmetikai szőrtelenítésnek.

 

 

Az őszi-téli időszak több szempontból is ideális arra, hogy belevágjunk a lézeres szőrtelenítő kezelésekbe, hiszen a szőrnövekedés különböző fázisai miatt két kezelés között legalább 6-8 hétnek kell eltelnie, illetve azt is fontos tudnunk, hogy a napozást – beleértve a szoláriumozást is – kötelező mellőzni a kezeléseket megelőző 4 hétben – több szempontból is. Egyfelől a kezelés hatékonysága érdekében a lehető legnagyobb kontrasztnak kell lennie a kezelendő bőrfelület színe és a szőr között, különben a bőr pigmentjei is elnyelik a lézerfény egy részét, ily módon a bőr megpirulhat, megéghet. Másfelől pedig a kezelések ideje alatt is fontos a napozás-szoláriumozás mellőzése a fényérzékenység miatt. Ha viszont túlvagyunk a teljes kezeléssorozaton, akkor szőr- és gondmentesen élvezhetjük az elkövetkezendő nyarakat.

Ha végleges lézeres szőrtelenítésen gondolkodsz, akkor jelentkezz be az Aesthetica Orvosi Központba egy kötelezettségmentes és ingyenes konzultációra ITT vagy a +36 80 374 606-os telefonszámon.

Az ingyenes konzultáció alkalmával egyfelől a bőrtípusunk, genetikai adottságaink beazonosításában segítenek, másfelől pedig az esetleges kizáró okokról, mint amilyen a melanóma, illetve a várandósság is felvilágosítást kaphatunk. Amennyiben a konzultáció eredménye sikeres, akkor személyre szabott kezelési terv készül.

Az Aestheticában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a fénytechnológiás kezeléseket – mint amilyen a lézeres szőrtelenítés is – csak és kizárólag egészségügyi végzettséggel és releváns tapasztalattal rendelkező nővérek végezzék – így garantálva azt, hogy páciensek a legmegfelelőbb ellátásban részesüljenek.

Miért érdemes az Aestheticát választanod a fentieken túl? Azért, mert csúcsminőségű technológiával, professzionális felszereltséggel, nemzetközi szinten elismert hatóanyagokkal és kellemes környezetben, ráadásul beutaló nélkül várja pácienseit. Mindazok, akik az Aestheticát választják, biztosak lehetnek benne, hogy kellő szakértelemmel emberbarát kiszolgálással és empatikus hozzáállással találkozhatnak.

 

Aesthetica Orvosi Központ

9024 Győr, Hunyadi u. 14-16. Leier City Center B épület Fszt.

Keresse fel honlapunkat ide kattintva!

+36 80 374 606

 

(x)