Győr+
2018.09.23. 10:42

Jól halad a munka a bővítési területen

A terveknek megfelelő ütemben halad a munka a Tatai út mellett, a Győri Ipari Park új bővítési területén. A kivitelező június elején vette át a munkaterületet, a hatalmas munkagépek hónapok óta dolgoznak az infrastruktúra kiépítésén.

A kivitelezés első fázisa főként tereprendezési munkát jelentett, óriási mennyiségű földet mozgattak meg a speciális eszközök. Már laikus szemmel is láthatóak a csapadékvíz-tározó tavak medencéi, a nagyméretű víz- és szennyvízelvezető csatornák árkai, az elmúlt hetekben pedig megkezdődött az útépítés előkészítése is.

Mint ismeretes, az elmúlt években az ipari park VII. bővítési ütemében 22 hektár területet vásárolt az üzemeltető kft. a Tatai út déli oldalán. Itt olyan infrastruktúrát biztosítanak a letelepedőknek, mint azoknak, akik korábban vásároltak, így vonzó körülmények várják a partnereket. A területen több mint egy kilométer hosszú közút, mellette járda, valamint kerékpárút épül a hozzá tartozó korszerű, energiatakarékos közvilágítással. Az út mellett futó közműsávban közel 1,7 kilométer hosszan ivóvízvezeték fut majd, melyhez nyomásfokozó is készül. A csapadékvízgyűjtő csatorna és az ezzel párhuzamos szennyvízvezeték hosszúsága is meghaladja az egy kilométert.

A csapadékvízgyűjtő csatorna végpontján mesterséges tavak lesznek, egy 1.460 köbméter hasznos térfogatú szűrő tavat és egy 8.337 köbméter hasznos térfogatú szikkasztó tavat létesítnek. „A telkekre jelentős az igény, sok vállalkozás várta, hogy telephelyet szerezhessen a Győri Ipari Parkban” – mondta el az értékesítéssel kapcsolatban Görög Tibor, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója.

„Részben a korábban hozzánk forduló igénylőket kerestük fel, részben a meghirdetett lehetőségről szóló információkkal találkozó vállalkozások jelentkeztek vásárlási szándékkal. A telkek értékesítése jól halad, több mint 10 ingatlan már gazdára talált. A leendő letelepedőknek 3 és 9 ezer négyzetméter közötti nagyságú ingatlanokat értékesítettünk, összesen közel 50 ezer négyzetmétert, de tárgyalunk több olyan komoly érdeklődővel is, akik 30 ezer vagy akár 50 ezer négyzetméteres területet kívánnak vásárolni.

A befektetők profilja változatos, logisztikával, kereskedelemmel, fejlesztéssel, gyártással, csomagolástechnikával foglalkozó cégek is jelentkeztek” – tette hozzá az ügyvezető igazgató. A bővítési területen az infrastruktúra kiépítését időnként hátráltatta a hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék, az így kiesett munkanapokat azonban a kivitelező pótolni tudja, így az út- és közműépítési munkák várhatóan a tervezett időpontban, december végére készülnek el.

Fotó: O. Jakócs Péter