Győr+
2018.09.25. 14:13

Új csomópont épül a Vásárcsarnoknál

Nagyszabású átalakítás várható a Szigethy Attila úton, a következő hónapokban a forgalmi rend is megváltozik.

Már jó ideje dolgoznak a szakemberek Győr egyik legforgalmasabb útszakaszán, a Szigethy Attila úton, a Bartók Béla és Tihanyi Árpád út közötti szakaszon. A vásárcsarnok felújításával párhuzamosan egy új csomópontot is kialakítanak a szakemberek, ezzel segítve az autós közlekedést. A Vásárcsarnokot eddig, a Lehel -, a Herman Ottó – és a Corvin utcáról lehetett megközelíteni. Az út felújítása során úgy döntöttek a szakemberek, hogy a Vásárcsarnok felől a Verseny utcai ágat rácsatlakoztatják a Szigethy Attila útra. Az újonnan kialakított ágról csak jobbra lehet majd fordulni, jelzőlámpás szabályozás mellett. Az új csomópont bekapcsolása a rendszerbe nem érinti negatívan a zöldhullám lefolyását.

 

Várhatóan még idén befejeződnek a munkálatok a Szigethy Attila úton


Kedden sajtótájékoztatón Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője és dr. Gancz Tamás képviselő is kiemelte, hogy több lakossági bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint nagyon megnövekedett a zajszint a Szigethy Attila úton az elhasználódott útburkolat miatt.

„A Szigethy Attila út jelentős hálózati elem, mely nagy forgalmat bonyolít le mindennap. A csomópont kialakításával a Szigethy Attila útról jobbra lehet kanyarodni a Verseny utcára és a Verseny utcáról is csak jobbra lehet kanyarodni a Szigethy Attila útra” – mondta el Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője. Kiemelte, a Bartók Béla és a Tihanyi Árpád út közé eső buszmegállók buszöbölbe kerülnek, ezzel is dinamikusabbá és gyorsabbá szeretnék tenni a közlekedést. „Jelenleg a közművesítés zajlik, emiatt a szélső forgalmi sávokat lezárják. Ezt követően teljesen új aszfaltot kap a szakasz, természetesen új közvilágítás és jelzőlámpás hálózat is kiépül” – tette hozzá Prédl Antal.

 

Radnóti Ákos alpolgármester, Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője és dr. Gancz Tamás képviselő

 

„Sok lakossági bejelentés érkezett, hogy nagyon hangos a Szigethy Attila út, várhatóan az útburkolat cserével csökkenni fog a zaj. A város mindent megtesz a lakókért, éppen ezért korábban már az éjszakai órákra a kamionokat és a tehergépjárműveket kitiltották erről az útszakaszról” – mondta el az alpolgármester.

Fontos kiemelni, hogy a Szigethy Attila út kapacitásának növelése, a zöldhullám jobb kihasználtsága érdekében három autóbuszöblöt építenek, így a jövőben nem a forgalmi sávokban, hanem attól elválasztott öblökben állnak meg. Megszűnik a Szigethy – Tihanyi csomópont közelében lévő, belváros felé haladó járatokat kiszolgáló helyközi buszmegálló, ezzel együtt a Szigethy Attila út 99. szám előtt található buszöböl is bővítésre kerül, így a helyközi járatok is meg tudnak állni.

 

Három autóbuszöblöt építenek

 

Várhatóan még idén befejeződnek a munkálatok a Szigethy Attila úton.

 

Szerző: rl

Fotó: O. Jakócs Péter