Győr+
2018.09.25. 14:48

Egészségnappal a szépkorúakért

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr (EESZI) a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert pályázatot „Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program” címmel. Ennek egyik állomásaként valósulhatott meg az „Egy nap az egészség jegyében” szeptember 25-én, a Kossuth utcai Idősek Klubjában.

– A projektnek több célcsoportja van, például a kisgyermekek és a kisgyermekes anyák, de az idősek is – mondta el Kányai Róbert, az EESZI igazgatója a Győr+ Televíziónak. Hozzátette, utóbbiakat célozza meg az egészségnap is, amely különféle egészségügyi szűrővizsgálatokat kínál a szépkorúaknak.

 

Az egészségnapon szakember mutatta be a gerinctornát

 

„Egy nap az egészség jegyében”, ahol a városrészben élők szűrővizsgálatok mellett egészségmegőrző programokon is részt vehetnek: gerinctorna, ételkóstoló, masszázs, vérnyomás- és vércukorszintmérés, anyajegyvizsgálat és életmód tanácsadás is az érdeklődők rendelkezésére áll. Ahogy azt a programpaletta is mutatja, az esemény kiemelt célja, hogy felhívják az emberek figyelmét az egészségtudatos életmód fontosságára, illetve kialakítására.

 

A szépkorúak egészséges ételeket is kóstolhattak

 

– Az idősek nagyon szeretik és várják ezt a programot – büszkén mesélte Kányai Róbert. Azt is elárulta, az eseményre, amely délelőtt és délután is tart, közel száz embert várnak.

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: O. Jakócs Péter