Győr+
2018.09.26. 08:41

Energiatudatos a Deák-iskola

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium dísztermében ünnepélyes keretek között vehette át Kovácsné Zimborás Ágnes, a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumának igazgatója a megtisztelő Energiatudatos Iskola címet.

A 2018-as év díjazottjai között vállalatok, önkormányzatok mellett az ország kiemelkedő, környezetvédelemmel kapcsolatos programokat megvalósító iskolái lehetnek büszke tulajdonosai e címnek.

A megyéből egyedül a Deák-iskola érdemelte ki a díjat évtizedes színvonalas hulladékgazdálkodással, környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységüknek köszönhetően. E témát népszerűsítették a nemzetközi tanirodai kiállításokon, csatlakoztak a Fenntarthatósági témahéthez, Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyertek el. Az idén a Világ legnagyobb tanórája projektben a Víz témakörével foglalkoznak, és folytatják a fogyasztóvédelmi programmal kapcsolatos tevékenységüket is.

Sikerült mozgósítaniuk az egész iskola diákságát, céljaikat támogatja több cég, vállalat is, pl. az Alcufer, a Győrszol és a Pannon Víz.

A fel nem használt energiát „termelő” Virtuális Erőmű Program keretében rendezett ünnepségen köszöntőt mondott többek között dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, dr. Botos Barbara, az ITM helyettes államtitkára, dr. Molnár Ferenc, a vállalat ügyvezetője és dr. Mezősi Balázs, a vállalat igazgatója.

(A képen  balról jobbra dr. Botos Barbara az ITM helyettes államtitkára, dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Kovácsné Zimborás Ágnes igazgató,  dr. Molnár Ferenc, a Virtuális Erőmű Vállalat ügyvezetője.)