Győr+
2018.09.26. 14:11

A XXV. Akadémiai Nap a győri egyetemen

Az intézmény névadója, Széchenyi István születési évfordulóján rendezte a győri és mosonmagyaróvári felsőoktatás, tudományos élet nagy hagyományú ünnepi eseményét, a XXV. Akadémiai Napot a Széchenyi István Egyetem.

1994-ben az Universitas-Győr Alapítvány és az intézmény hagyományt teremtett. Az akadémiai év kezdetén ünnepi rendezvényein értékelik az Egyetem oktatási és tudományos eredményeit.

A jubileumi, XXV. Akadémiai Nap egyúttal a jogelőd, az 1968-ban alapított Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola, a félévszázados út eredményeinek értékelése, a jövő céljainak kijelölése is volt.

A Szenátus ünnepi ülésén dr. Földesi Péter rektor az intézmény két egykori professzorát, dr. Bihari Mihályt és dr. Keviczky Lászlót nemzetközileg is kimagasló oktatási, tudományos, oktatásszervezői életútjukért tiszteletbeli doktorrá avatta.

 

Dr. Knáb Erzsébet tiszteletbeli professzor lett

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyekért felelős Igazgatósági tagja kiemelkedő szakmai tevékenysége mellett hosszabb időn át jelentős mértékben segíti az Egyetem tevékenységét. A Szenátus a tiszteletbeli professzor cím adományozásával ismerte el értékes munkáját.

Dr. Lenkovics Barnabás volt alkotmánybíró és dr. Honvári János gazdaságtörténész, egykori széchenyis oktatók professor emeritusok lettek.

Az Egyetem leggrangosabb elismerését, a Pro Universitate-Díjat 2018-ban dr. Bikás Ernő egykori oktatási főigazgató-helyettes és Németh Tibor, a győri Kazinczy Gimnázium igazgatója vehette át.

 

Az Universitas-Győr Alapítvány Hegedűs Gyula Tudományos Ösztöndíját dr. Kopcsándi Viktória élelmiszermérnök, egyetemi adjunktus és dr. Borsos Attila egyetemi docens, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar dékánhelyettese kapta.

A Szenátus ünnepi eseménye a PhD doktorok avatásával, az arany- és gyémántdiplomás zenetanárok, a nyugdíjba vonuló kollégák köszöntésével zárult.

 

fotó: Mekliz Fotóstúdió és Kun Zoltán