Remek eredményekkel hangol a vb-re és az olimpiára a győri úszó

Győr+ Fotó: MTI/Kovács Tamás
2024.02.03. 13:37

Nagyszerűen indult az év a győri Szabó Szebasztián számára.

A Luxemburgban rendezett Euro Meet olimpiai kvalifikációs úszóversenyen huszonöt ország hatszáz versenyzője vett részt, köztük olyan csillagok is, mint a 100 méteres férfi gyorsúszás világcsúcstartója, David Popovici, vagy a svédek olimpiai bajnoka, Sarah Sjöström.

Az UNI-Győri Úszó SE versenyzője kemény terhelést vállalt, hiszen négy versenyszámban állt rajthoz. Az 50 méteres pillangó, hát- és gyorsúszás mellett 100 méteres gyorsúszásban is indult. Szebasztián valamennyi számában döntőbe jutott, és ott kitűnően helytállt, az 50 méteres pillangóúszásban az Eb-ezüstérmes portugál Diogo Ribeiro mögött hajszálnyival lemaradva ezüstérmet szerzett.

„Először jártam a luxemburgi versenyen, karrierem során még soha nem versenyeztem ilyen magas szinten januárban, az időeredmények pedig nagyon biztatóak. Kemény munkából érkeztünk, amire szükség van, hiszen hamarosan kezdődik különleges időpontban, a februári dohai világbajnokság. A két külföldi edzőtáborunkat edzőmmel, Ivánnal egyeztetve az év egyéb részeire időzítjük, a legjobb formát ugyanis a júniusi Európa-bajnokságon, illetve természetesen a júliusban kezdődő olimpián kell majd hozni” – mondta a Győr+ Médiának Szabó Szebasztián.

Kapcsolódó témák: #UNI-Győri Úszó Sportegyesület |