Győr+
2018.10.04. 15:52

Bővítené kapcsolatait a VDF

A Városi Diák Fórum új elnöksége a korábbi irányvonalat követi, a jól bevált rendezvényeket megtartja, de tovább erősítené a VDF városi és országos kapcsolatait…

„Korábban is jól működő és aktív volt a diákfórum, és úgy látom, az új elnökség is hasonlóan képviseli majd a győri diákság érdekeit.” – nyilatkozta Radnóti Ákos alpolgármester a VDF csütörtöki ülése előtt. Mint mondta, a fiatalok jó ötletekkel állnak elő, sokat támogatott már eddig is közülük az önkormányzat. Ennek köszönhetően valósulnak meg a nyári táborozások, csapatépítő tréningek, és ennek köszönhetően épül ki egy olyan szoros kapcsolat, amelynek révén a város és a diákság között könnyen áramolhat mindkét irányba az információ.

„A Már jól bevált rendezvényeket megtartjuk, de folyamatosan keressük az új ötleteket, hogy még vonzóbb legyen a fiataloknak a VDF-hez való tartozás.” – fogalmazott a Győrplusznak Kamrás István, a szervezet új elnöke. Az Apor iskola végzős tanulója elmondta, három és fél éve csatlakozott a VDF-hez, és azóta is nagy lelkesedéssel dolgozik a diákokat érintő programokban. A legközelebbi decemberben következik, a Sportolkozz című rendezvény, míg tavasszal a Városi Tekergőt rendezik.

Az új elnök azt is elárulta, hogy céljuk még szélesebbre nyitni a VDF kapuját. „A csütörtöki ülésünk is ezt a célt szolgálja, azért hívtuk meg a diákönkormányzatok képviselőit, hogy még több diáktársunkhoz eljuthassunk, de a városi kapcsolatépítés mellett keressük más városok hasonló szervezeteivel is a kapcsolódási pontokat.”

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter