Győr+
2018.10.05. 09:58

Felújítják a Szabolcska utcát is

Két ütemben újul meg a Szabolcska utca, folyamatosak a fejlesztések Adyvárosban.

 

„Korábban teljesen megújult az Ifjúság körút, a múlt héten pedig elkezdődtek a Szigethy Attila úton is a munkálatok. Régóta terveztük már a Szabolcska utca felújítását, mert az elmúlt évtizedekben csak toldozták-foltozták a felületet. Jó hír az itt élőknek, hogy még idén új útfelület kerül a Körkemence és a Sport utca közötti szakaszra” – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője péntek reggel.

 

 

Hozzátette, folyamatosak a parkolófejlesztések is a városrészben, az elmúlt években a Szabolcska utca környékén is több új parkolót alakítottak ki az autósoknak. „Korábban már bizonyos részeken a járdát is felújítottuk, sőt a környező iskolákba akadálymentesítettük a közlekedést, illetve új gyalogos átkelőhelyeket is létrehoztunk” – tette hozzá az alpolgármester.

 

 

„Az idei költségvetésben szereplő Szabolcska utca felújítása során a Körkemence utca és a Sport utca közötti szakaszon cseréljük ki az aszfaltot, mintegy 460 méter hosszon. A Mester utca és Sport utca között a munkakezdés előtt a Pannon-Víz kicseréli a burkolat alatti szennyvízvezetéket, mely várhatóan október végén kezdődik, emiatt ezt a szakaszt a következő év elején tervezzük felújítani” – közölte Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője. Hozzátette, ha az időjárás engedi, akkor adventre befejezik az első ütemet a Szabolcska utcán. „Az új útfelület kialakítása kisebb gördülési zajjal jár majd, az kivitelezés idejére kérjük az itt élők és a közlekedők türelmét” – zárta szavait Prédl Antal.

 

rl
Fotó: Marcali Gábor