Győr+
2018.10.05. 10:03

Színes a világ, lássuk hát helyesen!

A jó szemüveg nemcsak a látást korrigálja, hanem a személyiséget is kifejezi, sőt a divatszakemberek szerint öltöztet is.

„A jó szemüveg mindig személyre szabott” – mondja Varga Annamária optometrista, a győri Széchenyi téren található Optimum Optika vezetője. „Ügyfeleink életmódját is ismernünk kell ahhoz, hogy a számukra leginkább megfelelő szemüveget készítsük el. Nem mindegy, hogy valaki egész nap autót vezet, vagy az irodájában a számítógépe előtt ül” – érzékelteti egy példával a különbségeket a szakember.

 

Az Optimum Optikában a rugalmas, ügyfélközpontú a kiszolgálás

 

Az Optimum Optika öt éve nyílt meg, akkor egy másik cégnél dolgozó négy szakember – Varga Annamária, dr. Kéry Klára, Tardos Zsófia és Nemes Izolda – a tulajdonosváltás miatt úgy döntött, hogy önálló útra lép. Meg akarták őrizni a személyes kapcsolattartás gyakorlatát, lehetőségét, nem hisznek ugyanis abban, hogy futószalagon, személytelenül is lehet alkalmas szemüveget gyártani.

Márpedig a személyre szabott, jó szemüveg egész életminőségünket befolyásolja, hiszen az információk 90 százaléka a látás közvetítéssel jut el hozzánk. A szem a lélek tükre is, nemcsak befogad, hanem közöl, saját személyiségünket, lelki állapotunkat sugározza szét.

Az Optimum Optikában a rugalmas, ügyfélközpontú kiszolgálás párosul a képzettséggel, a tapasztalattal, a modern technikával és technológiával. A szemüvegkészítés minden munkamozzanata helyben, saját, korszerűen felszerelt műhelyükben történik.

 

Az Optimum Optika olyan szolgáltatást is nyújt, ami csak náluk elérhető

 

A szemvizsgálatot modern berendezésekkel végzik, a gyerekek szemvizsgálatakor a kifejezetten erre a célra kifejlesztett Plusoptix készüléket használják. Az Optimum Optika olyan szolgáltatást is nyújt, ami csak náluk elérhető. Ez pedig a színtévesztés szemüveges korrekciója.

A színtévesztés sokakat érint. A statisztikák szerint a férfiak négy százaléka örökletesen színtévesztő. „A színtévesztés sok szakmában kizáró ok, de a mindennapi életben is hátrányokkal jár” – állítja Varga Annamária. „A mi korrekciós szemüvegeinket viselő fiatalok azt mondják, hogy számukra színesebb lett a világ, a fény és az árnyék élményét is intenzívebben élik át.

Meggyógyítani nem lehet a színtévesztést, amely a csapsejtek színérzékenységétől függően vörös vagy zöld lehet. A korrekciós lencsével – ez szükség esetén természetesen dioptriás is lehet – színhelyes látást tudnak elérni. Egyre több iskola és munkaegészségügyi központ tanácsolja a fiataloknak, hogy keressék fel vizsgálat céljából, illetve korrekciós szemüvegért az Optimum Optikát.

 

Az üzletben szemüvegkeretek széles választéka várja a pácienseket

 

Az üzletben sokféle márkájú keret közül válogathatnak a páciensek, mindegyikből csak egyet tartanak az egyediség megőrzése végett. Mondják az üzletben dolgozók, hogy most a kerek, sötét színű keretek a divatosak, amelyekben a műanyagot szinte csak jelzésszerűen, de ötvözik a fémmel.

Kontaktlencséket is kínálnak, lágyat és keményet egyaránt, magas dioptria esetén kifejezetten a kontaktlencséket ajánlják. Arra is fölhívják a figyelmet azonban, hogy a kontaktlencse mellett mindig legyen tartalékban egy szemüveg, ha este eltávolítják a lencsét, akkor szemüveggel pótolják az éles látás elveszett élményét.

Az Optimum Optikában két optometrista dolgozik: Varga Annamária és Varga Róbert. Szöllősiné Tardos Zsófia látszerészként, Horváth Zoltánné Móni pedig optikai asszisztensként szolgálja az ügyfeleket. Orvosként jelenleg dr. Bánfi Virág diagnosztizál.

 

(x)