Győr+
2018.10.05. 19:55

Igen, igen – esküvői kiállítás lesz a hétvégén

Esküvői kiállítást rendeznek október 6–7-én a Duna Centerben, ahol számos kiállítóval, színes programokkal várják a nagy napra készülőket. Szakály Zsuzsannával, a rendezvény szervezőjével beszélgettünk.

Milyen az aktuális esküvői trend?

Általában minden esküvőn felfedeztető a hagyományos vonulat. Ma is jelen van a klasszikus stílus hagyományos elemekkel, uszályos, fátylas ruhával. De nagy teret hódít napjainkban a modern stílus is, letisztult formáival és visszafogott színeivel. Sok menyasszony álmodik romantikus stílusú esküvőről habos-babos ruhával, kastély helyszínnel és királylányos hangulattal. Mindezeken túl évek óta jelen van a nagyon kedvelt vintage stílus is, a finom csipkéivel és virágaival.

Mi jellemzi a menyasszonyiruha-divatot, és mi a vőlegények öltözékét?

Az aráknak általában pontos elképzelésük van a kívánt ruháról. 2018-ban ismét előtérbe kerültek a nagyszoknyás modellek, de talán az elmúlt időszakban lezajlott királyi esküvők hatására, hódít a hercegnői divat is. A vőlegények kevésbé szeretnek a ruha kérdésével foglalkozni, pedig kétségtelen, hogy az esküvői piacon számukra is bőséges választék áll rendelkezésre. Az öltöny stílusának természetesen összhangban kell állnia a menyasszony ruhájával.

Milyen virágokból, színekből készül a divatos esküvői csokor?

A csokor stílusában és színeiben igazodik az esküvő stílusához és dekorációjához. Klasszikus, kedvelt virág a rózsa, a modern esküvők elegáns virága a kála, a tulipáncsokor pedig a vintage stílus éke.

Kiállításszervezőként, hogyan látja, mire nem sajnálják a pénzt a párok?

Azt gondolom, hogy minden párnak más a fontos és kevésbé fontos. A menyasszonyok szeretnék megtalálni álmaik ruháját, a tökéletes helyszínt és mindehhez ragyogó dekorációt szeretnének. A vőlegények általában jobban odafigyelnek a költségvetésre, és igyekeznek a legjobb ár-érték arányú szolgáltatásokat kiválasztani.

Mit tanácsol, mire figyeljenek, ha saját maguk szervezik meg a nagy napot?

Véleményem szerint a saját magunk által szervezett esküvőnek két fontos alappillére van. Az egyik a költségvetés, amit nagyon gondosan össze kell állítani ahhoz, hogy ne ússzunk el, a másik pedig az idő. Manapság nem ritka, hogy a párok már 1-2 évvel a tervezett esküvő előtt lefoglalják a szolgáltatókat, vagyis célszerű időben elkezdeni a tervezést, szervezést.

Hogy látja, az esküvői kiállítás inspirációt ad számukra, vagy a többség konkrétan itt foglalja le, rendeli meg az esküvő „kellékeit”?

A kiállításra elsősorban információszerzés céljából jönnek a jegyespárok. Nagy segítség nekik, hogy egy helyen néhány óra alatt szinte minden esküvői szolgáltatóval megismerkedhetnek. A kiállítás nélkül erre napok, hetek kellenének, vagy az a kompromisszum, hogy kettőből választanak. Természetesen sokan vannak, akik ott és akkor meghozzák a döntést és lefoglalják, megrendelik a kívánt terméket vagy szolgáltatást. De egészen biztos, hogy a kiállításról minden jegyespár úgy távozhat, hogy jó néhány dolgot kihúzhat esküvője szervezésének feladatlistájáról.

 

Földvári Gabriella

fotó: Art is Love Photo amp; Design.