Győr+
2018.10.06. 15:40

Az állatokat ünnepelték a menhelyen – FOTÓK!

Az állatok világnapja alkalmából színes programokkal készült látogatóinak a Győri Állatmenhely október 6-án, hogy együtt ünnepeljék a négylábú kedvenceket.

Özönlöttek az emberek szombat délelőtt a menhelyre, ahol kilenc órától egészen tizenhárom óráig várták izgalmas, ünnepi programokkal az érdeklődőket. A gyermekek nagy örömére volt például arcfestés, de különös állatfajokkal, többek között kígyóval vagy teknőssel is megismerkedhettek a bemutató keretén belül, sőt, állati tudásukról szintén számot adhattak a kvízjátékban. Persze sokak kedvence, a tombola sem maradhatott el, a szelvényeket nemcsak pénzért, macska alomért is meg lehetett vásárolni, így segítve az árva cicákat.

Vidám kutyaugatástól volt hangos a menhely, hiszen a látogatók, kicsik és nagyok mind azért voltak ott, hogy az állatokat ünnepeljék. Aki akart, még fényképezkedhetett is kedvencével, de természetesen egy jóleső ünnepi sétára is volt lehetőség. Ha pedig ünnep, akkor édesség: ráadásként egy hatalmas tortával kedveskedtek az állatbarátoknak, ezzel is megköszönve, hogy idén is az Emberek az Állatokért Alapítványt támogatták adójuk egy százalékával.

 

 

„Számunkra ez a közös ünneplés egyfajta köszönetnyilvánítás minden embernek, aki támogatja és segíti a gazdátlan, kóbór, bajba jutott állatokat. Nemcsak az adója egy százalékával, hanem az állatok mindennapjaiban: simogatással, szeretgetéssel és sétáltatással” – mondta Horváth Patrícia állatgondozó a Győr Plusznak. Hozzátette, úgy gondolják, hogy aki velük tart ezen a napon, az érezheti, hogy az állatok kicsit sajátjai, ahogy mindenki másnak is: a dolgozóknak, az önkénteseknek és minden egyes látogatónak.

 

Szerző: Bodrogi Sára
Fotó: Mekliz Fotóstúdió/Raczenböck Aliz