Győr+
2018.10.06. 19:40

Két pontot hagytunk Pécsen

Küzdelmes első félidőt követően, öt gólos vezetésről kapott ki az ETO-SZESE férfi kézilabda csapata Pécsen az NBI/B nyugati csoportjának negyedik fordulójában.

Az első félidő első felében rengeteg kapufát dobtak a győriek, ezt tetézte Szabó egymás után kétszeri kiállítása rögtön az első tíz percen belül. Az akadozó támadó játéknak és pontatlan lövéseknek köszönhetően a 13.percben már 7-3-ra vezetett a PVSE. A 15.percben két Kovácsovics bombával zárkózott fel a csapat 8-6-ra, azonban a hazaiak gyors támadásból újra három gólra növelték előnyüket. A 22.percben a hazai csapat kettő perces kiállítását követően Schneider hétméteresével ismét egy gól volt a hátrányunk. A 24.percben Szabó bombájával egyenlítettünk 10-10. A győri időkérést követően a pontatlanságoknak és technikai hibáknak köszönhetően a pihenőre a pécsiek mehettek egy gólos előnnyel (12-11).

A második félidőt a zöld-fehérek kezdték, amit azonnal gólra is váltott Kovácsovics. A kapuban immár Nahajjal a kimaradt pécsi hétméterest követően Schneider is kapuba talált így a 33.percben már a győriek vezettek. Támadásainkban elkövetett hibáinkat az ellenfél kegyetlenül kihasználta, azonban az emberelőnyt gólra váltva a 40.percben két gólos előnyre tett szert a győri csapat.A félidő közepére a védekezés felkeményedett, így a 49.percben 17-20-as állásnál a pécsi csapat kénytelen volt időt kérni. A jó védekezésnek köszönhetően többször is eredményesek voltunk gyors indulásokból, Paár kétszer Kovácsovics egyszer talált kapuba (18-23). Kettős emberhátrányban védett hetest Nahaj, ám az utolsó tíz percre fordulva visszatértek a hibák és pontatlan passzok aminek köszönhetően a 27. percben átvette a vezetést a Pécs( 24-23). A végjáték is a Pécsnek sikerült jobban, a végeredmény 25-24.

Pécsi VSE – Agrofeed ETO-SZESE 25-24 /12-11/

Agrofeed ETO-SZESE: Nahaj, PULAI, Szabó 5, Sokoray, Bella 1, Kőhalmi, Győri-Dani, Goór 1, Lakosy , Kovácsovics 6, Vékony, Papp 1, Czene 4, Schneider 3, Hollós, Paár 3, edző: Deáki István.

Deáki István: A végjátékban megvertük magunkat…

Folytatás: 2018.10.13. szombat 18 óra, Agrofeed ETO-SZESE – Százhalombattai KE

 

forrás: etokc.hu