Győr+
2018.10.07. 08:00

Huszonöt éves az NKA – fórummal és koncerttel is ünnepelhetünk a Rómer Házban

A pár hetes nyári szünet után újra indult a Győr+ Rádió Rómer Ház Aktuál című magazinműsora.

A minden héten csütörtökön 9:30-kor, majd ismétlésben pénteken 19 órakor jelentkező összefoglalóban a győri kultikus hely programjait fűzzük egy csokorba. Ezen a héten is így történt, hiszen foglalkoztunk a digitálisan felújított Macskafogó című film vetítésével, a közelgő Import Imprós előadásokkal, és persze a koncertekkel is.

A Rómer Házat évek óta kiemelten támogatja a Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program), amely az idén 25 éves Nemzeti Kulturális Alap része. Ezt megünnepelendő, egy Backstage fórumot hirdettek meg több vidéki városban, így Győrben is, amely alkalmat ad arra, hogy a zenekar indítását fontolgató fiatalok első kézből juthassanak információkhoz. Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program vezetője elmondta, igazán jó helyzetben lesz a győri közönség, hiszen Beck Zoltán, a 30Y frontembere első kézből mesél majd a tapasztalatairól, és élményeiről.

Ezenkívül lesz egy másik téma is, hiszen legközelebb a magyar közönséghez ma is magyar dalszöveggel juthatnak a zenekarok. Mégis hogyan írjunk dalszöveget, mik a magyar dalszövegek jellemzői? Milyen a popdal és a magyar nyelv kapcsolata? Erről beszélgethetünk majd az előbb említett előadóval, és Szálinger Balázs József Attila-díjas költővel.

Az estet két koncert zárja, viszont rossz hír a most érdeklődőknek, hogy ezek a rendezvények már telt házasak. 30Y és a Mongooz And The Magnet fellépését is a Hangfoglaló Programnak köszönhetik azok a szerencsés rajongók, akik időben megváltották a jegyüket. A Rómer Ház Aktuál jövőhéten is várja a hallgatókat, akkor majd a Pál Utcai Fiúk koncertjével, és a Mozinet Filmnapokkal is foglalkoznak a szerkesztők.

Bajzát Zsuzsi