Győr+
2018.10.08. 14:29

A Győri Ütőegyüttes koncertje

"Once upon a time..." címmel ad koncertet a Győri Ütőegyüttes október 13-án 18 órától az Egyetemi Hangversenyteremben (Győr, Kossuth Lajos utca 5.).

A Győri Ütőegyüttes az elmúlt negyven év alatt többször átformálódott mind tagjait, mind repertoárját tekintve, ami viszont nem változott, az az elhivatottság, amivel az ütős zene értékeit, szépségeit eljuttatjuk a közönséghez. A fő cél ma is az, amiért létrejött maga az együttes: megismertetni és megszerettetni az ütőhangszeres zenét kortól függetlenül mindenkivel. Ennek megfelelően az évtizedek során széles, átfogó repertoár kiépítésére törekedtük. Az afrikai és latin dobzenétől kezdve, a klasszikus zenei átiratokon és a kifejezetten mai kor ütőhangszereire komponált műveken át, a jazz darabokig minden fellelhető színes palettánkon. Előszeretettel dolgozunk együtt más művészeti ágazatokkal, így több ízben volt alkalmunk közös produkciót életre hívni a Győri Balett táncművészeivel, valamint a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium táncosaival.

Az együttes győri és országos szinten is állandó szereplője a zenei életnek. A nagyobb szabású koncerteken kívül szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon, konferenciákon, megnyitókon, alkalom adtán különböző céges rendezvényeken találkozhatnak velünk az ütőszene kedvelői. Ezeken felül igyekszünk kifejezetten a fiatalokat megcélzó ifjúsági koncerteken, hangszerbemutatókon és jótékonysági rendezvényeken is részt venni. Mindannyian egyenként is sokat teszünk mind az ütőszene népszerűsítéséért, mind pedig az újabb ütős generációk kineveléséért, hiszen az aktív koncertélet mellett zeneiskolai pedagógusként is dolgozunk. Jelenlegi felállásban hat éve működik az együttes. Fiatalos, új lendülettel, a régi tradíciókat, értékeket megtartva igyekszünk öregbíteni városunk hírnevét.

Úgy éreztük, hogy a számos fellépés mellett eljött az idő, hogy a hagyományokhoz híven ismét önálló koncertet szervezzünk, így hosszas előkészületek után, október 13-án tartjuk a Győri Ütőegyüttes “Once upon a time…”  című koncertjét. Az egész estés előadáson hallhatunk népzenei átdolgozásokat és ütőhangszeres műveket, ezúttal a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola Gyermekkórusával (felkészítő Farnadi Tamara),a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium táncosaival (koreográfus: Sebestyén Bálint) és más művészekkel színesítve.