Győr+
2018.10.09. 19:30

Hazatért a rakétaezred parancsnoka

Egy éves külszolgálata lejártával tért vissza Győrbe Könczöl Ferenc ezredes, s visszavette a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoki beosztását Matyi Tibor alezredestől, aki távolléte alatt megbízott parancsnoki beosztásban látta el a feladatát.

Könczöl Ferenc ezredes tavaly augusztustól a szarajevói NATO-parancsnokság törzsfőnökeként teljesített szolgálatot. Ottani beosztását augusztus 30-án adta át utódjának és szeptember elején tért vissza véglegesen Magyarországra.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka szeptember végére rendelte el a parancsnoki beosztás átadás-átvételét. A több napig tartó folyamat alatt Könczöl ezredes meghallgatta az alegységparancsnokok és a szakági főnök jelentését az elmúlt időszakról. Az átadás-átvétel tényét az erre felállított bizottság által készített jegyzőkönyvbe foglalták s végül egy rendkívüli ezredsorakozó keretében – Sáfár Albert dandártábornok, légierő haderőnemi főnök jelenlétében – hirdették ki.

Matyi Tibor alezredes (balra) megbízott parancsnokként is megállta a helyét, Könczöl Ferenc ezredes nem véletlenül köszönte meg a munkáját


A sorakozón elsőként Matyi Tibor alezredes szólt az állományhoz, megköszönve az elmúlt egy év munkáját, a pozitív hozzáállást. Mint mondta, úgy érzi megbízott parancsnokként ugyanazt a támogatást kapta a katonák részéről, amelyet Könczöl ezredes is élvezett. Matyi alezredes október elején veszi vissza a parancsnokhelyettesi megbízást, az ezt a feladatot ellátó Tóth Norbert alezredestől, a 2. légvédelmi rakétaosztály parancsnokától.

Rendkívüli ezredsorakozón jelentették be a beosztás átadás-átvételét


Könczöl Ferenc ezredes is a köszönet hangján szólt beszédében. A parancsnok elmondta, külszolgálata alatt is figyelemmel kísérte az ezred életét, mindennapjait, és megelégedéssel töltötték el a Győrből érkezett hírek. Az ezredes elsőként az itthon maradó állomány munkáját köszönte meg, majd büszkén nyilatkozott a vele egyidőben, Szarajevóban szolgáló, a rakétaezred állományára épülő MH EUFOR 21 kontingens helytállásáról. Záró gondolataiban a parancsnok kifejtette: az ezredre a továbbiakban is sok feladat hárul, nincs tehát idő hátradőlni, továbbra is számít az állomány elkötelezettségére, pozitív hozzáállására, szakmai hozzáértésére.

Forrás: raketaezred.hu