Győr+
2018.10.12. 06:00

Győrben is bemutatják az Erasmus+ program eredményeit

Az Erasmus Napok keretében 1300 különböző programot szerveznek október 12-13-án a világ mintegy 37 országában. Magyarországon 21 városban, köztük Győrben is várják az érdeklődőket előadásokkal, workshopokkal, kiállításokkal és szórakoztató programokkal, hogy megmutassák az Erasmus+ program sokszínűségét.

Az eseményeken diákok, egyetemisták, tanárok, ifjúsági szakemberek és munkavállalók részvételére számítanak a szervezők. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökének védnöksége alatt megvalósuló rendezvényeken iskolák, alapítványok, felsőoktatási intézmények és egyesületek mutatják be a már megvalósult nemzetközi projektjeieket, azok hatásait és személyes élményeiket. A programsorozathoz a közösségi média felületein is lehet csatlakozni az #ErasmusDays hashtag használatával.

Magyarországon 64 különböző eseményt szerveznek október 12-13-án az Erasmus Napokon. Szakmai programok, játékok, élménybeszámolók, több flashmob és interaktív kísérlet várja azokat, akik szeretnék megtapasztalni, hogy mit jelent részt venni az Európai Unió egyik legnépszerűbb programjában.

Győr-Moson-Sopron megyében három rendezvény is lesz pénteken a témában:

– Adj az Erasmusnak egy esélyt! – Mobilitási nap a Soproni Egyetemen

– Így voltam kereskedő és logisztikus Portsmouthban és Berlinben – Pálffy Miklós iskola

– Move it! Diákjaink motiválása az Erasmus+ mobilitási programban való részvételre – Széchenyi István Egyetem

További információ az Erasmus Napokról itt olvasható.